SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE PSŽ – Usvojen proračun za 2018. godinu u iznosu od 464 milijuna kuna | Slavonski.hr

SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE PSŽ – Usvojen proračun za 2018. godinu u iznosu od 464 milijuna kuna

Datum objave: 06. 12. 2017. | Kategorija: Društvo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA – Treća sjednica Županijske skupštine Požeško-slavonske županije održala se jučer u prostorijama Gospodarske komore u Požegi.Naime, zbog radova u zgradi Županije,županijski su vijećnici ovu sjednicu odradili u pomalo drukčijim uvjetima i na drugom mjestu nego što je to uobičajeno. To ih nije spriječilo da usvoje do sad najveći proračun Požeško-slavonske županije za 2018. godinu u iznosu od 464 milijuna kuna što je 14 posto više u odnosu na proračun za 2017. godinu. Za proračun je glasalo 25 vijećnika dok je 8 bilo protiv.

Nakon što je predsjednica Josipa Miličević otvorila raspravu, nitko od vijećnika nije imao pitanja, niti komentara na proračun, osim nekolicine oporbenih. Željko Samardžija i Bruno Horvat su se javljali za riječ, a SDP -ovac Samardžija je istakao kako proračun nema nijednu točku vezanu za razvoj, što je komentirao saborski zastupnik Franjo Lucić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“78 posto proračuna se odnosi na vlastite i namjenske prihode dok je preostalih 22 posto novčani tijek kroz proračun Požeško-slavonske županije. Povećanje proračuna temelji se na novom Zakonu o financiranju jedinica lokalne samouprave. Od Fonda fiskalnog izravnanja očekuje se 7 milijuna kuna. 82 milijuna kuna sredstava se planira povući iz različitih fondova EU ili domaćih kroz natječaje koji su u tijeku ili će biti raspisani u kraćem narednom periodu”, dio je obrazloženja župana Alojza Tomaševića koji ostaje županom izglasavanjem ovog proračuna.

TEKST: B. Miščević      FOTO: B. Miščević

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn