RUJANA JEGER– Ja sam htjela biti pas | Slavonski.hr


RUJANA JEGER– Ja sam htjela biti pas

Datum objave: 10. 5. 2014. | Kategorija: Kultura

n

POŽEGA -Rujana Jeger, spisateljica, kolumnistica i blogerica predstavila je svoju novu knjigu „Bez dlake na jeziku“: O psima i ljudima sinoć u Tom klubu u Požegi. Na vrlo zabavan i satiričan način kroz knjigu se nižu priče koje osim zabavnog utjecaja na čitatelja mogu imati i edukativni utjecaj na vlasnike pasa ili one koji to žele postati. Zanimljivost ovog izlaganja bila je u tome što su psi uz njihove vlasnike bila ravnopravna i rado viđena publika.

“Nisam u svjetskoj literaturi moga naći da psi jedu ljudske fekalije. Na kraju tog poglavlja sam zaključila da ljudi u Hrvatskoj malo više vrše nuždu u ulici pa možda zato u stranoj literaturi nema takvih stvari. Ja sam pokušala takve teme koje mogu biti problematične u životu čovjeka i psa obraditi na jedan zabavan i humorističan način. S druge strane „bez dlake na jeziku” je igra riječi koja bi trebala biti poznata vlasniku pasa koji se nadaju da u njihovom jelu serviranom gostima neće biti dlaka. To se meni činilo efektnom igrom riječi i efektnim naslovom koji bi govorio o knjizi i o meni i o problematici ljudsko-psećeg odnosa. Toliko volim pse da sam kao mala htjela biti pas i zato sam odlučila napisati ovo djelo,” rekla je autorica knjige Rujana Jeger.

3

Dosta zainteresiranih Požežana pojavilo se s svojim četveronožnim ljubimcima kako bi prisustvovali ovom izlaganju, koje je bilo na neki način stand up komedije (osim što je sjedila) ekscentrične autorice knjige Rujane Jeger koja je stvarno „bez dlake na jeziku“ rekla svoje stavove što se tiče odnosa vlasnika prema svojim ljubimcima, a i još mnogih drugih stvari koji se tiču međuljudskih odnosa. Svi gosti koji su prisustvovali ovom događaju u organizaciji Gradske knjižnice Požega, a pojavili su se sa svojim psom dobili su poklon paket za svog ljubimca i sudjelovali su u nagradnoj igri u kojoj su prva tri nagrađena knjigama Rujane Jeger.Bila je to za sve prisutne vrlo zabavna i edukativna večer.

TEKST: Tomislav Milanović   FOTO: Tomislav Milanović

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn