ROĐENDAN GRADU ČESTITALI NAJMLAĐI: " Kada zlatno sunce sja, Gradiško volim te ja!" | Slavonski.hr

ROĐENDAN GRADU ČESTITALI NAJMLAĐI: „ Kada zlatno sunce sja, Gradiško volim te ja!“

Datum objave: 06. 12. 2018. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Nova Gradiška brojnim sadržajima obilježava 270.godišnjicu i blagdan Župe bezgriješnog začeća blažene djevice Marije. Nakon što su to učinili seniori, pa članovi najdugovječnijeg i najbrojnijeg pjevačkog društva, rođendan Gradu čestitali su i oni najmlađi, polaznici Dječjeg vrtića, a potom i članovi Dječjeg gradskog vijeća, koji su slavljenički prosinac iskoristili i za radnu sjednicu.

Sadržajno bogatom programu obilježavanja Dana grada i blagdana Župe bezgriješnog začeća blažene djevice Marije kojim Nova Gradiška proslavlja 270.godišnjicu pridružili su se i oni najmlađi, jer u Gradu-prijatelju djece i njihov glas se uvažava.

Nakon što su to učinili „super seniori“, novogradiški umirovljenici pa članovi najbrojnijeg i najdugovječnijeg pjevačkog društva, rođendan Gradu čestitali su i polaznici Dječjeg vrtića „Radost“ i „Maslačak“ , skupine Točkice i Bombončići, zajedno sa svojim odgojiteljicama, Jadrankom Kaksa, Sonjom Medvedović, Ružicom Kovačević, Teutom Tarbuk Francetić i pripravnicom Tenom Šapina.

Iskrene i spontane dječje želje, glasno i od srca, pjesmom upućene slavljeniku, primili su u ime Grada, zamjenici gradonačelnika Ivana Trupina i Borislav Vidošić. Čestitkama su se pridružili i članovi aktualnog saziva nedavno konstituiranog Dječjeg gradskog vijeća koji su slavljenički prosinac iskoristili i za prvu pravu, radnu sjednicu, „odrađenu u punom sastavu.“ Obzirom na ambiciozno postavljene ciljeve, sadržajan plan i program rada za slijedeću godinu, kao i činjenicu kako je niz kvalitetnih projekata u gradu realizirano upravo na ideju i inicijativu malih gradskih vijećnika, do idućeg Dana grada i 271.rođendana, Nova Gradiška bi se mogla ponoviti za još koji klincima drag sadržaj.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: D. Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn