ROBERT MEĐUGORAC, NAJBOLJI TRENER U 2018: "Sistem je jednostavan – Bok, Robi ja bih se natjecao – i idemo dalje!" | Slavonski.hr

ROBERT MEĐUGORAC, NAJBOLJI TRENER U 2018: “Sistem je jednostavan – Bok, Robi ja bih se natjecao – i idemo dalje!”

Datum objave: 04. 3. 2019. | Kategorija: Razgovori

POŽEGA – Robert Međugorac, alfa i omega Powerlifting kluba i Fitness Centra Body Art sa svojim powerliftericama, powerlifterima i bodybuilderima sinonim je za sportsku upornost, entuzijazam i izvrsnost. Potvrđeno je to i službeno jer, uz brojna priznanja i nagrade, na svojoj polici Robert odnedavno ima još jednu u nizu nagrada Grada Požege i to kao najbolji trener u 2018. godini.

Prije nekoliko tjedana na svečanom proglašenju najboljih sportaša i klubova Grada Požege za 2018. godinu dobili ste nagradu grada Požege po izboru Požeškog športskog saveza za najboljeg trenera u 2018 godini. Što za vas kao trenera znači to priznanje ali i osvojene medalje?
Ovo je treća godina kako sam dobio nagradu trener godine u gradu Požegi ali to nije moja nagrada to je naša nagrada, to je nagrada mojih powerlifterica, powerliftera i mojih bodybuildera. Zajedničkim radom došli smo do toga, 2018-ta bila je jako dobra, napravili smo sjajne rezultate na svim natjecanjima, uglavnom smo se vraćali s medaljama. Iako je ova nagrada prvenstveno dobivena za rad u powerlifting klubu. Znači donijeli smo preko 30 medalja u godini dana tako da sam iznimno zadovoljan. Meni ovo priznanje znači iznimno puno jer ja sam cijeli život u sportu i danas kad više nisam natjecatelj, meni kao treneru iznimno puno znači jer ja sa svojim natjecateljima sve to proživljavam, i poraze i pobjede na jednak način tako da sam iznimno ponosan na njihov rad, trud i tu ima stvarno mladih djevojaka, mladića koji se iznimno odriču da bi postigli rezultate jer to su teški atletski sportovi, to su sportovi snage i u njima treba rada i truda a u principu imate jako male nagrade u smislu nekih novčanih nagrada, u nekoj popularnosti, već se borite sa samim sobom a ti dečki i cure to uspijevaju.

Koji je recept za dobrog trenera?
Mislim da prvenstveno to što radiš to moraš i voljeti i ja imam sreću u životu da radim ono što volim i to je glavni recept za uspjeh a dalje se sve svodi na rad. Naravno, potrebno je stalno usavršavanje, nastojim svake godine biti malo bolji nego prethodne godine.

Kako postići tu motivaciju kod sportaša koje treniraš?
To je posebna priča jer svaki sportaš je drugačiji tako da nema univerzalnog recepta, jednostavno morate prilagoditi treninge njihovim dnevnim obvezama jer nije isto raditi s učenikom ili nekim koji radi teški fizički ili pak uredski posao, jednostavno svakom se treba prilagoditi prema njegovim trenutnim sposobnostima i životnom rasporedu.

Kakav je interes sportaša za ovaj sport?
Prilično dobar, jako sam zadovoljan. Stvarno imamo na relativno malom broju stanovnika jako dobre liftere tako da sam iznimno zadovoljan s tom stranom

Kakva je budućnost ovog sporta?
Budućnost ovog sporta svakako je svijetla, tu je dobro što u klubu radimo dobro, rezultati naših natjecatelja privlače druge natjecatelje i natjecateljice a sam savez, Hrvatski powerlifting savez radi kvalitetno i dobro i razvija ovaj sport u dobrom smjeru. Ja sam sad dio prve generacije powerlifting trenera koji se na sportskom učilištu školuju tako da vodimo ovaj sport u dobrom smjeru.

Da li bi htio nešto promijeniti u organizaciji te kakva je potpora lokalne zajednice?
Zadovoljan sam sa suradnjom Požeškog sportskog saveza, ovim putem im se zahvaljujem, stvarno su uvijek bili korektni, kad god je trebalo izići u susret, pomoći. Naravno, uvijek je problem te financijske strane jer imamo dosta troškova kako putovanja ali kako imamo dosta natjecatelja a kotizacije nisu baš tako male tako da se tu uvijek nekako pokrivamo.

I za kraj ovog razgovora, koja je poruka za buduće sportaše?
Sistem je vrlo jednostavan. Bok Robi! Ja bih se natjecao i idemo dalje!

TEKST: Alan Nedela       FOTO: A. Nedela

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn