REZULTATI VIKEND AKCIJE – Pod utjecajem alkohola 10 vozača, 61 vozač prekoračio dopuštenu brzinu | Slavonski.hr

REZULTATI VIKEND AKCIJE – Pod utjecajem alkohola 10 vozača, 61 vozač prekoračio dopuštenu brzinu

Datum objave: 26. 11. 2018. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – S ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, protekli vikend provođene su mjere pojačanog nadzora prometa, tijekom kojih je ukupno utvrđeno 112 prekršaja, izvjestili su iz PU požeško-slavonske.

Od ukupnog broja ističu se 10 vozača koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, 61 vozač je prekoračio dopuštene brzine kretanja, 7 nisu koristila sigurnosni pojas, 5 ih je koristilo mobitel tijekom vožnje, 4 vozača su upravljala tehnički neispravnim vozilima i 2 osobe su upravljale vozilima prije stjecanja prava na upravljanje. Najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 1,45 promila, dok je najveća utvrđena brzina kretanja bila 86 km/h. Od ukupnog broja počinitelja u pet slučajeva se radilo o osobama koji su višestruki počinitelji prekršaja, a koji su ranije prijavljivani za prekršaje brzine (4) i upravljanja prije stjecanja prava (1).
Ukupno je tijekom vikenda zabilježeno 4 prometne nesreće, koje su sve za posljedicu imale materijalnu štetu, od kojih su se dvije dogodile u Požegi, te po jedna u Pakracu i Gradištu. Okolnosti koje su prethodile nesrećama bile su brzina, radnje vozilom u prometu, nepropisno uključivanje u promet i nepoštivanje prednosti prolaska.

Nova akcija najavljena je za srijedu, 28. studenoga 2018. godine. U vremenu od 10 do 17 sati, u koordinaciji sa Policijskim upravama osječko-baranjskom i brodsko-posavskom, na području Policijske uprave požeško-slavonske provest će se koordinirana preventivno-represivna akcija usmjerena nadzora nepropisne uporabe mobitela (distrakcija), te nekorištenja sigurnosnog pojasa.

TEKST: S. P./ PU PS        FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn