RASPISAN NATJEČAJ ZA SJAJ 2018 – Nagrada za digitalnu vidljivost, komuniciranje i afirmaciju odgovornog poslovanja | Slavonski.hr

RASPISAN NATJEČAJ ZA SJAJ 2018 – Nagrada za digitalnu vidljivost, komuniciranje i afirmaciju odgovornog poslovanja

Datum objave: 24. 7. 2018. | Kategorija: Gospodarstvo

22528790_1210251245786068_6738343278951432027_o1

ZAGREB – Poslovna inicijativa Dobra Hrvatska pri M.E.P. d.o.o. u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP) i Global Compact mrežom Hrvatska raspisuje natječaj za II. dodjelu godišnje nagrade SJAJ – godina 2018.Nagrada se dodjeljuje organizacijama za digitalnu vidljivost, komuniciranje i afirmaciju društveno odgovornog poslovanja i održivog razvoja.

Ciljevi nagrade su istaknuti dobru praksu digitalne vidljivosti DOP-a, potaknuti sve u Hrvatskoj na unapređenje odgovornog poslovanja prema održivosti i na važno javno komuniciranje aktivnosti u tom području. Prema istraživanju Poslovne inicijative iz 2017. godine, na uzorku od 203 organizacije, njih 20% ne komunicira aktivnosti u području održivosti digitalnim putem, odnosno putem vlastitih internetskih stranica. Stoga, ovogodišnjom se dodjelom nagrade SJAJ i izborom poduzeća koja prednjače u organiziranim aktivnostima komuniciranja vlastitih napora u održivosti, nastoji dodatno potaknuti organizacije da javno objavljuju i redovito komuniciraju svoje zalaganje za održivost.

Nagrada SJAJ za 2018. godinu dodijelit će se u tri kategorije: velika poduzeća (dvije nagrade), mikro, mala i srednja poduzeća (tri nagrade) te civilno društvo (jedna nagrada).
Radovi se prijavljuju ispunjavanjem on-line upitnika u sljedećim kategorijama:
Mikro i mala poduzeća
Velika poduzeća
Civilno društvo

Natječaj se otvara 20. srpnja 2018. Završni dan za primanje prijava je 1. listopada 2018. do 24:00 sata.

Glavni kriteriji za vrednovanje prijava su: istaknutost zasebne kategorije na naslovnici internetske stranice organizacije koja upućuje na praksu društveno odgovornog poslovanja organizacije i zalaganja za održivost; broj i nazivi potkategorija; učestalost objavljivanja novih vijesti/članaka na internetskoj stranici; korištenje inovativnih alata u komuniciranju; objavljivanje i vidljivost nefinancijskog izvještaja na naslovnici internetske stranice organizacije; održavanje dodatne domene posvećene pojedinačnom DOP projektu ili području; objavljivanje članaka iz vlastite prakse na specijaliziranim portalima za vidljivost i afirmaciju DOP-a i održivosti.

Dodjela nagrada održat će se u prvoj polovici studenoga 2018.
Dodatne informacije o sudjelovanju i ispunjavanju upitnika pronađite OVDJE

TEKST: S. P.     FOTO: Dobra Hrvatska

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn