„RADIO 92 FM-PRVI RADIO“ – Počinje s emitiranjem 5. rujna | Slavonski.hr


„RADIO 92 FM-PRVI RADIO“ – Počinje s emitiranjem 5. rujna

Datum objave: 04. 9. 2014. | Kategorija: Društvo

RADIO

SLAVONSKI BROD – Slavonski Brod prvi je europski grad s neprofitnom radio postajom koju u potpunosti vode invalidne osobe, članovi Društva multiple skleroze. Nakon više od dvije godine studioznih priprema i vrhunski odrađenog projekta, Slavonski Brod, od petka, 5.rujna, postaje prvi europski grad s neprofitnom radio-postajom koju će, u potpunosti voditi invalidne osobe, članovi Društva multiple skleroze Brodsko posavske županije. Svečanost otvorenja u povodu početka rada i emitiranja na frekvenciji 92 FM, zakazana je za petak, 5.rujna, točno u podne, u Horvatovoj ulici 11., mjestu buduće radijske redakcije.

Priča o „PRVOM RADIJU“ počela je u okviru natječaja „Poboljšanje pristupa tržištu rada ugroženih skupina“, na koji su se javili članovi  Društva multiple skleroze Brodsko-posavske županije, strpljivo čekali dodjelu radijske koncesije, a onda i službeno postali  prva asocijacija osoba s invaliditetom u Europi koja je i vlasnik radiopostaje. Uz ogromnu podršku nebrojenih stručnih  suradnika, projekta ne bi bilo bez osnovne ideje vodilje Željka Pudića, predsjednika DMS-a, te Tomislava Golla, „alfe i omege“ niza korisnih društveno-kulturno-socijalnih projekata u gradu,  budućeg glavnog  i odgovornog urednika ovog jedinstvenog radija.

RADIO 1

Projekt je za opremu i jednogodišnji rad financiran s gotovo 150 tisuća eura , dok će 8 tisuća eura osigurati nositelj. Partner na projektu je Udruga osoba s invaliditetom „Loko Moto“, a suradnici Brodsko posavska županija, te Hrvatski zavod za zapošljavanje. PRVI RADIO koji će program emitirati na frekvenciji 92 FM na prvom će mjestu biti usmjeren  na probleme osoba s invaliditetom , te senzibiliziranje lokalne zajednice za suživot s njima, kao i njihove specifične potrebe. Nova radio postaja u gradu  zaposlit će šest pofesionalnih novinara i voditelja, te će, zahvaljujući sredstvima Europske unije, biti „mirna“  prvu godinu rada. Nakon toga, plan je nastaviti borbu za opstanak u „žestokom medijskom prostoru“ , uz potporu Udruge Radio 92 FM, koja bi sredstva trebala osigurati  kroz brojne nove projekte i natječaje EU fondova . „Prvi radio-neprofitni radio“ bit će treća radio postaja u Slavonskom Brodu, koja se, zahvaljujući ogromnom entuzijazmu, ali i kvalitetno osmišljenoj programskoj shemi, ni malo ne boji za slušanost i čvrstu  medijsku poziciju u gradu.

TEKST: Simonida Tarbuk     FOTO: S. Tarbuk

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn