PUTUJUĆA IZLOŽBA – Izložba fotografija “Moj komadić zemlje” dolazi i u Požegu | Slavonski.hr


PUTUJUĆA IZLOŽBA – Izložba fotografija “Moj komadić zemlje” dolazi i u Požegu

Datum objave: 08. 2. 2015. | Kategorija: Društvo

iz

POŽEGA – U Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega bit će postavljena izložba fotografija Moj komadić zemlje koja prikazuje priču od 14 poljoprivrednika iz Hrvatske uključujući i  Tatjanu Ordanić iz Požeškog Markovca. Izložba će biti otvorena u utorak, 10. veljače 2015., u 18:00 sati.

Izložba “Moj komadić zemlje – Kad je priroda suradnik” se sastoji od niza fotografskih i tekstualnih portreta 14 poljoprivrednika koji žive i rade unutar zaštićenih područja (Natura 2000 područja), a ostvarena je u sklopu projekta “Najdraža mjesta – Umreženi trening za podršku održivom ruralnom razvoju u Hrvatskoj” kojeg provodi Državni zavod za zaštitu prirode u suradnji s Njemačkom savezon zakladom za okoliš.

Izložba se sastoji  od niza fotografskih i tekstualnih portreta 14 poljoprivrednika koji žive i rade unutar zaštićenih područja (Natura 2000 područja). Fotografije i izvorni citati u lokalnom narječju prikupljeni su prilikom posjeta poljoprivrednicima  koji potječu iz regija Hrvatske: od Međimurja do južnodalmatinskih otoka, te od Istre do Slavonije; Bave se pčelarstvom, proizvodnjom bučinog ulja, uzgojem autohtonih sorti povrća i voća, uzgojem izvornih pasmina stoke, proizvodnjom tradicionalnih sireva, sakupljanjem tartufa i čajeva, proizvodnjom brašna na staroj vodenici i mnogim drugim granama poljoprivrede. Raznolikost njihovih proizvoda, tradicije, podneblja i narječja, podudara se sa bogatom bioraznolikošću prirode koja ih okružuje i koju svojim radom štite. Izložba će se održati na 15 lokacija diljem Hrvatske, u mjestima iz kojih potječu prikazani poljoprivrednici ili obližnjim većim gradovima te u Zagrebu kao završnoj lokaciji.

TEKST: S.Pok    FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn