PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: U Tehničkoj školi održano predavanje na temu "Trgovanja ljudima" | Slavonski.hr

PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: U Tehničkoj školi održano predavanje na temu “Trgovanja ljudima”

Datum objave: 14. 2. 2018. | Kategorija: Društvo

IMG_1759

POŽEGA –  Policijski službenici PU požeško-slavonske održali su 13. veljače u Tehničkoj školi u  predavanje na temu “Trgovanje ljudima”. Predavanje je održano za učenike  3.c i 3.g razreda u okviru akcije „Zajedno“, koja se provodi u srednjim školama. 

Policijski službenici objasnili su učenicima da trgovanje ljudima predstavlja jedan od najtežih oblika kršenja ljudskih prava te da su žrtve trgovanja ljudima najčešće osobe iz siromašnih zemalja koje u potrazi za boljim životom odlaze u ekonomski razvijenije zemlje. U tim nastojanjima, nažalost, postaju laka meta trgovaca ljudima.

Učenicima su također savjetovali da se prilikom ostvarivanja kontakta s poslodavcima raspitaju o njihovim referencama, obave dostupne provjere o poslodavcu, koriste otvorene izvore pri prikupljanju podataka, obave razgovor s poslodavcem oko uvjeta zapošljavanja, zarade, plaćanja i doprinosa, zatraže primjerak i pojašnjenje ugovora o zapošljavanju, da ne dopuste drugim osobama da  umjesto njih rješavaju administrativna pitanja glede zapošljavanja, da savladaju osnove stranog jezika u slučaju odlaska u inozemstvo, naprave presliku osobnih dokumenata te da putnu ispravu daju na uvid samo ovlaštenim službenicima.

IMG_1765

Policijski službenici će nastaviti predavanja na istu temu u ostalim  srednjim školama  tijekom ove godine. Tijekom provođenja akcije „Zajedno“, u cilju senzibilizacije građana,  dijelit će se letak s informacijama o problemu trgovanja ljudima.

TEKST: S. P./PU PS      FOTO: PU PS

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn