PU POŽEŠKO-SLAVONSKA – U obiteljskoj kući uzgajao marihuanu | Slavonski.hr

PU POŽEŠKO-SLAVONSKA – U obiteljskoj kući uzgajao marihuanu

Datum objave: 12. 1. 2018. | Kategorija: Crna kronika

nn

POŽEGA – Od početka ove godine u samo nekoliko dana na području PU požeško-slavonske zabilježena su četiri događaja vezana uz zlouporabu droge. Zadnja dva događaja vezana su uz kazneno djelo “Neovlaštena proizvodnja i promet drogama” te „Omogućavanje trošenja droga“.

Policijski službenici su u srijedu, 10. siječnja 2018. godine, temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražili obiteljsku kuću na području Pleternice u kojoj prebiva 40-godišnjak prilikom čega su pronašli marihuanu, te specijaliziranu rasvjetu i opremu za uzgoj. On je predan pritvorskom nadzorniku i protiv njega slijedi kaznena prijava za kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

nnn

Uz ovaj slučaj, dovršeno je i kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno je da je 21-godišnjak na području grada Požege nabavio marihuanu te omogućio konzumiranje 22-godišnjaku, od čega  je istome pozlilo, te je zatražio liječničku pomoć koja mu je ukazana na OŽB Požega. Protiv njega slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Omogućavanje trošenja droga“.

Od početka ove godine u samo nekoliko dana na području PU požeško-slavonske zabilježena su četiri događaja vezana uz zlouporabu droge. Prema važećim zakonskim odredbama počinitelji ovisno o težini djela mogu odgovarati prekršajno i kazneno, ističe policijski službenik za odnose s javnošću goran Matijević. “Vezano za kaznena djela neovlaštenog posjedovanja droge kao i omogućavanja uživanja opojne droge sukladno odredbama Kaznenog zakona za počinitelje su predviđene kazne zatvora od šest mjeseci do maksimalno 15 godina za najteže oblike ovih kaznenih djela. Što se tiče počinjenih prekršaja iz domene zlouporabe droga, predviđena sankcija je za počinitelje od 5 do 20 tisuća kuna,” pojasnio je Matijević.

TEKST: S. P.      FOTO_ PU PS

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn