PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Tijekom travnja zabilježeno je 39 prometnih nesreća i 949 prekršaja | Slavonski.hr

PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Tijekom travnja zabilježeno je 39 prometnih nesreća i 949 prekršaja

Datum objave: 23. 5. 2018. | Kategorija: Crna kronika

nn (2)

POŽEGA – Tijekom travnja  ove  godine na cestama u nadležnosti ove PU zabilježeno je 39 prometnih nesreća u kojima je nastradalo 15 osoba i 949 prometnih prekršaja pri čemu se najveći broj prekšaja odnosio na neprilagođenu brzinu.

U prometnim nesrećama u travnju  pet  je osoba teže a 10 lakše ozlijeđeno, dok su u ožujku  zabilježene 42 prometne nesreće, a nastradalo je 20 osoba – četiri su osobe teško ozlijeđene, a 16 lakše. Među ozlijeđenima najviše je vozača – 11 osoba (tri osobe teško i 8 lakše ozlijeđeno), zatim slijede putnici – četiri  osobe (dvije su teško i dvije lakše ozlijeđene). Inače u prometnim nesrećama sudjelovalo je ukupno 78 osoba, od čega osam osoba pod utjecajem alkohola.Prema vrstama prometnih nesreća najviše je bilo udara vozila u parkirano vozilo – 7 nesreća (jedna osoba lakše ozlijeđena), zatim slijetanja vozila s ceste – 6 nesreća (četiri osobe su  teško i jedna lakše ozlijeđena).

Najčešća okolnost koja je prethodila prometnoj nesreći je nepropisno kretanje vozila na kolniku  – dovelo je do 9 nesreća (tri su osobe lakše ozlijeđene). Slijedi nepropisna brzina– dovelo je do pet nesreća (dvije osobe su teško ozlijeđene, a jedna lakše)
U nadzoru prometa u travnju ove godine zabilježeno je ukupno 949 prekršaja, na području PP Požega 514, na području PP Pakrac 221 prekršaja, a na području nadležnosti PP Pleternica – 214 prekršaja. Najveći broj prekršaja odnosi se na nedopuštenu brzinu – 435 prekršaja i nekorištenje sigurnosnog pojasa – 119 prekršaja.

TEKST: S. P.       FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn