PROMOCIJA NOVOG PIVA IZ OBITELJI SLAWONER – Posebno uzgojeni kvasac postaje voćno srce Slawoner pilsner piva | Slavonski.hr

PROMOCIJA NOVOG PIVA IZ OBITELJI SLAWONER – Posebno uzgojeni kvasac postaje voćno srce Slawoner pilsner piva

Datum objave: 11. 3. 2018. | Kategorija: Gospodarstvo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA – Promocija novog piva iz obitelji Slawoner, pilsnera, sinoć se održala u pivnici Slawoner. Pitki je to lager s 5.5% alkohola, fermentiran njemačkim lager kvascem koji je u pivu ostavio diskretnu voćnu notu. Odličnoj atmosferi uz vrhunsko pivo doprinijela je  i živa jazz glazba.

“Otkako smo pustili novi pogon pivovare u funkciju, počeli smo raditi zanimljivija, ekskluzivnija piva. Večeras ovdje predstavljamo prvo pivo iz te serije, tradicionalni češki pilsner. On je pomalo stigmatiziran od strane krupne industrije koja ga je zapravo, zbog trke za novcem, izmasakrirala do neprepoznatljivosti. Mi smo ga htjeli odraditi tako da bude što bliže izvornom češkom receptu. To znači da nema kukuruza, a u pitanju su tri vrste pivskog slada i dvije vrste hmelja te posebni kvasci. Srce tog piva je posebni pivski kvasac koji se upravo za taj stil uzgaja isključivo na Weihenstephanerovom pivskom institutu. Njegova fermentacija ostavlja diskretnu voćnu notu koja zaokružuje kompletan proizvod”, pojasnio je osnivač MBC pivovare, Sandi Mance.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nakon ulaska lokalnog investitora, Branislava Bergera, cijela priča oko MBC pivovare se digla na višu razinu. To su sad respektabilni podaci, što se tiče i količine i kontrole kvalitete. “Sada sve funkcionira onako kako bi trebalo funkcionirati. Generalni cilj je nacionalna distribucija, mislim da smo na dobrom putu da to i ostvarimo. Svakako trebamo spojiti primorsku i kontinentalnu Hrvatsku jer je to budućnost turizma i proizvodnje na ovim prostorima”, poručio je Mance.

TEKST: Bojan Miščević    FOTO: B. Miščević

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn