PROMO : Vinarija Ostojić – Vinograd ne traži gazdu nego slugu | Slavonski.hr

PROMO : Vinarija Ostojić – Vinograd ne traži gazdu nego slugu

Datum objave: 12. 9. 2014. | Kategorija: 034, Promo

n

DRAGA – Vinarija Ostojić obiteljski je posao proizvodnje kvalitetne graševine, muškata, traminca i ranjskog rizlinga. Na hektar i pol vinogradske površine u bivšem vlasništvu obitelji Miroslava Kraljevića obitelj Ostojić posvećuje puno radno i dosta slobodnog vremena kako bi napravili što kvalitetniji finalni proizvod, a to je slavonsko vino bez kojeg pjesma ne ide. Više o svemu rekao nam je član obitelji, Damjan Ostojić.

Koliko dugo postoji Vinarija Ostojić?
Tradicija je to duga 11 godina. Vinarija Ostojić postoji od 2003. godine. Smješteni  smo u mjestu Draga pokraj Velike. Proizvodimo pretežno graševinu, manju količinu muškata, traminca i ranjski rizling. Muškat je jedna aromatična sorta bijelog vina finog mirisa i slatkastog okusa. U pokušajima je i ledena berba.

Na koja tržišta plasirate svoja vina?
Uglavnom trgujemo na privatnoj bazi, manjim dijelom u kafiće. Naša vina uvijek možete probati u Caffe baru „AloAlo“ u Požegi i na izletištu „Stari Jablani“ u Orljavcu. Nešto vina ode u Zagreb, Dalmaciju…Dostava vina na području Požeško-slavonske županije je besplatna.

Što je posebnost vašeg vinograda?
Posebnost je da su to nekada bili vinogradi obitelji Miroslava Kraljevića, čime se doista ponosimo. Draga ima status plemićkog sela i specifično je podneblje koje po kakvoći vina pripada iznimno cijenjenom vinogorju Kutjevo.

U čemu je tajna dobrog vina?
Tajna dobrog vina je u puno truda, rada, ljubavi i kvalitetnom grožđu. „Vinograd ne traži gazdu nego slugu“, stara je poslovica i to je točno. Održavanje vinograda zahtjeva puno truda, rada, odricanja i ljubavi prema tom poslu kroz cijelu godinu.

Možete li nam reći nešto o počecima Vinarije Ostojić?
Stjecajem okolnosti obitelj je kupila jedan manji vinograd i ja sam krenuo na Vinogradarstvo, voćarstvo i vinarstvo na Veleučilištu u Požegi i zatim smo širili područja našeg vinograda i sada imamo hektar i pol vinogradske površine. Nas pet članova obitelji aktivno sudjeluje u proizvodnji vina i po potrebi imamo veće radne akcije. Proizvedemo između šest i sedam tisuća litara vina godišnje ovisno o godini i kvaliteti i kvantiteti grožđa.

Ova godina je vremenski bila dosta loša za uzgoj grožđa i vina?
Ove godine je rodnost bila dobra, a kvalitetu ćemo još vidjeti jer ovo je bilo nepredvidivo ljeto. Zaštitu smo dobro odradili i zasada nemamo većih gubitaka.

Planovi za budućnost?
Planiramo napraviti kušaonicu, truditi se što više širiti tržište, širiti ponudu sorti vina i uglavnom kao i svatko pokušati nastavljati ovu lijepu tradiciju i općenito napredovati.

Kakve su reakcije vaših kupaca?
Reakcije ljudi koji uzimaju naše vino su jako pozitivne, Imamo stalne kupce koji  su iznimno zadovoljni okusom i kvalitetom vina i u šali kažu da ih poslije naše graševine ne boli glava- to je šaljivo, ali nama vrlo važno i drago čuti. Na tržištu smo već 11 godina i to je obiteljski tradicionalan posao u kojem svi  sudjelujemo i volimo to što radimo.
https://www.facebook.com/vina.ostojic

Kako doći do vas?
Ukoliko nas želite posjetit i kušati naša vina možete nas kontaktirati na facebook profilu: https://www.facebook.com/vina.ostojic     ili putem e-mail: ostojic.vina@gmail.com ili na mobitel 099 / 246 – 5555

TEKST: T. Milanović    FOTO:Slavonski.hr/facebook

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn