PROMO: Fitness centar Body Art – Sokolova 45; Mjesto za pravi trening | Slavonski.hr


PROMO: Fitness centar Body Art – Sokolova 45; Mjesto za pravi trening

Datum objave: 04. 4. 2014. | Kategorija: PROMO, Sport

01vesela ekipa iz Body arta

POŽEGA – Punih 16 godina Fitness centar Body Art svojim članovima pomaže pri postizanju željene forme, rekreaciji, relaksaciji i poboljšanju zdravlja, ali i postizanju vrhunskih sportskih rezultata.

 

Pod vodstvom trostrukog viceprvaka Hrvatske u body buildingu Roberta Međugorca, i prvakinje Hrvatske u powerliftingu Patricije Januš postići ćete željene rezultate što se tiče forme i fizičkog izgleda i ponosno šetati plažom ovo ljeto. Uz vrhunsku opremu i prijateljsku domaću atmosferu u svakom trenutku dobiti ćete odgovor na pitanje kako što brže do svog cilja. Pričali smo s glavnim trenerom Robertom Međugorcem – Robijem.

 

Vi se već dugo bavite treniranjem rekreativaca i profesionalnih sportaša?
Imamo priliku i raditi s velikim brojem rekreativaca koji su postigli sjajne rezultate bez obzira bilo to povećanje mišićne mase ili smanjenje masnog tkiva. Samo u zadnjih godinu dana imamo dva sjajna primjera.  Jedan je izgubio 40, a drugi preko 50 kila sala. Sa godinu dana treninga s dobrom voljom i radom svašta se može postići. Patricija i ja kao treneri pokazujemo put do cilja, ali morate sami proći taj put. Od prvog dana kada sam otvorio fitness centar, cilj mi je da svako može dobiti odgovarajuću informaciju u pravo vrijeme. Ovo je sport, bez obzira radilo se o natjecateljskom ili rekreativnom koji je izuzetno koristan ako trenirate pravilno. Ako trenirate nepravilno može vam se dogoditi čak i kontra efekt.  Patricija i ja kao treneri stojimo svima na raspolaganju i slobodno pitajte za savjet, ali i ako ne pitate ja sam toliko slobodan da se umiješam i ispravim ako se nešto pogrešno radi.

 

Iza vas i vaših brojnih članova tu su i odlični rezultati u body buildingu, powerliftingu i ostalim sportovima?
Ja sam se natjecao od 1997. do 2011. godine a fitness centar postoji od 1998. Sretan sam što smo u tom periodu svi natjecatelji s ovog područja (osim Antonija Furića koji je počeo ranije) bili  članovi našeg kluba, proizašli iz Body Arta, s čim sam jako ponosan. Klub je u 17 godina postojanja stvorio svjetsku prvakinju i svjetskog prvaka, dvoje europskih prvaka, državnih prvaka ni sam ne znam koliko je, tako da sam prezadovoljan.

 

Ovo je druga godina kako ste i powerlifting klub?
Odmah nakon što je organiziran Hrvatski powerlifting savez mi smo registrirali klub. Taj sport se brzo razvija, pametno se radi u savezu, širi se broj natjecatelja i klubova i zadovoljan sam sadašnjom situacijom. Prije no što je savez osnovan nije to bilo na odgovarajućoj razini tako da nismo bili uključeni u natjecanja. Patricija Januš je državna prvakinja u svojoj kategoriji ove godine, što je sjajan rezultat. U ukupnom poretku od osam djevojaka bila je druga i sljedeće godine ćemo pucati na apsolutnu titulu.
Povećava li se interes s uspjesima powerliftera iz Požege?
Treniram nekoliko mladića  koji planiraju nastupiti na sljedećim natjecanjima. Prednost powerliftinga je što je izazovan sport jer borite se s maksimalnim podizanjem kilaže. Svi vole probijati svoje osobne granice. Osim toga ulaganja nisu tolika kao u bodybuildingu, financijski je manje zahtijevan sport. U današnja krizna vremena lakše je izfinancirati pripreme, a mi kao Powerlifting klub Body Art pomognemo s plaćanjem kotizacija i članarina, organizacijom puta i smještaja (ako je potreban).

 

Što bi poručili čitateljima, zašto se baviti fitnessom ?
Svakom od nas cilj je očuvati dobro zdravlje. Svatko bi morao biti zdrav i biti fit. To znači da će naše svakodnevne aktivnosti jednostavnije i lakše obaviti. Nije svakome cilj da ima veliku mišićnu masu ili tako nešto, tko voli i njemu ćemo pokazati put do toga. Današnji način života je sjedilački i on uništava tijelo jer sjedimo na poslu, sjedimo u autu, kod kuće i trebamo se kretati. Ljudsko tijelo stvoreno je za kretanje i nema ništa boljega i zdravijeg za tijelo nego ciljani i pravilni trening, a to ćete najbolje napraviti u Body Artu.

 

Teretana ne znači samo bildanje i stvaranje mišićne mase?
Naš osnovni cilj je da svakome osobno prilagodimo trening ovisno o njegovim ciljevima. To može biti smanjenje masnog tkiva, rehabilitacija poslije ozljede, pomoć u pripremama za neki drugi sport. Dosta sportaša kod nas se  priprema da bi u svom sportu bili što bolji. Bez obzira je li riječ o borilačkom sportu, skijanju, rukometu, košarci, svi oni mogu kroz teretanu poboljšat svoje aktivnosti. Ipak, najveći broj su rekreativci koji žele biti fit, bolje se osjećati, lakše proći svoje svakodnevne aktivnosti. Kod nas dolaze ljudi ( ja tako volim reći) od 7 do 77 godina i svakom od njih ako nisu prije trenirali pokazati ćemo tehniku rada, disanja, pravilni način izvođenja svake pojedine vježbe. Obraćamo pažnju na svakog pojedinačno i kako ta osoba bude spremna pojačavati ćemo trening. Sve ovisi o reakciji tijela i dobroj suradnji između trenera i člana.

 

U Body Artu se pripremao i Mark de Mori svjetski prvak  u boksu po WBU verziji?
Ja ga nisam osobno trenirao, on ima sam svoje treninge, ali bio je jako zadovoljan uvjetima koji su mu pruženi u našem klubu. Njegovi treninzi su vrlo kratki i vrlo intenzivni. Bilo ga je zanimljivo gledati na djelu. Čovjek je “razarač” i raspolaže izuzetnom fizičkom snagom. Što se tiče ostalih boraca, s njima sam radio osobno i svi su svoje fizičke mogućnosti povećali značajno nakon kvalitetno odrađenog treninga.

 

Kako se što bolje što se tiče fizičkog izgleda pripremiti za ljeto?
Tko god želi se pripremiti fizički za ljeto, sad je pravo vrijeme za krenuti. Nemojte čekati zadnja dva tjedna za more, dođite sada za dva tri mjeseca možemo postići lijepe rezultate. Dobijete i trening i savjete o prehrani, suplementaciju. Sve na jednom mjestu kako biste bili zdravi i fit.
Naše radno vrijeme je pon – pet od 10 do 22 sata. Subotom od 10 do 18 sati. Nemamo termina, kad god dođete dobro došli ste! Fitnes Body Art, Sokolova 45 – mjesto za pravi trening!

Potražite nas i na našoj web stranici www.bodyart.hr i na facebooku Fitness Body art.

Vidimo se! :)

Robi priprema Kristijana Paljucu za drzavno prvenstvo u body buildingu

Robi priprema Kristijana Paljucu za drzavno prvenstvo u body buildingu

 

Robi i Patricija sa suvremenim kardio spravama

Robi i Patricija sa suvremenim kardio spravama

 

Barbara vjezba u Body artu

Barbara vjezba u Body artu

 

TEKST: Tomislav Milanović   FOTO: Tomislav Milanović

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn