PROMETNA UČILICA – Učenici Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ državni pobjednici ovogodišnje prometne učilice | Slavonski.hr


PROMETNA UČILICA – Učenici Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ državni pobjednici ovogodišnje prometne učilice

Datum objave: 17. 12. 2014. | Kategorija: Društvo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

STARO PETROVO SELO -8 prvih, 5 osvojenih drugih mjesta, titula ukupno najboljeg razreda u državi, ali i nagrada voditelju najuspješnijeg razrednog odjeljenja-završna je statistika ovogodišnjeg, šestog po redu Državnog natjecanja iz poznavanja prometnih propisa, koja je još jednom dokazala kako učenici Osnovne škole „Ivana Gorana Kovačića“ iz Starog Petrovog Sela, zahvaljujući iznimno kvalitetnom i kontinuiranom radu učitelja tehničke kulture i informatike, Mate Šimunovića, pozitivno „rasturaju“ u prometu. Danas je u školi održana i svečanost dodjele nagrada.

Petrovoselci već godinama, dokazuju to i nebrojena priznanja, kroz svakodnevni odgojno-obrazovni rad Osnovne škole“Ivana Gorana Kovačića“ posebnu pažnju posvećuju prometnoj kulturi i propisima. Iza svega stoji Mato Šimunović, učitelj tehničke kulture i informatike, entuzijast i zaljubljenik u sve čega se dohvati, izniman pedagoški stručnjak, jedan od kreatora i inicijatora omiljene Biciklijade Društva naša djeca.  Zahvaljujući stručnom i kontinuiranom radu kroz obavezno školsko gradivo, ali i izvannastavne aktivnosti, Staropetrovoselci su, učeći uz Matu Šimunovića, obišli značajan dio Hrvatske, ali i brojne europske zemlje, te se, sa gotovo svakog putovanja i natjecanja, kući vraćali s nagradama i priznanjima. Stoga i posljednji uspjeh na ovogodišnjoj Učilici, nikoga nije pretjerano iznenadio, ali je, itekako,razveselio.

Natjecanje u poznavanju prometnih propisa provodilo se od 1. listopada do 30. studenog kroz web aplikaciju Prometna Učilica, a na njemu je ove godine sudjelovalo 7525 učenika iz 270 hrvatskih osnovnih škola, te ukupno 457 razreda.  Prometna učilica je klincima omiljena web aplikacija,  koja im, na zabavan i edukativan način, omogućava upoznavanje s prometnim propisima i pravilima te osnovama prometne kulture i poželjnog ponašanja u prometu. Aplikacija je prilagođena osnovnoškolcima od 1.do 8.razreda i kroz poučne sadržaje, kao i pitanja za provjeru znanja, obrađuje osnovne prometne tematske cjeline.

U ovogodišnjoj natjecateljskoj Učilici prilagođenoj učenicima prvih, drugih i trećih razreda osnovne škole, prva dva mjesta na nacionalnoj razini osvojili su ,naravno, Petrovoselci, koji su bili najbolji i u Učilici za četvrti, peti,sedmi i osmi razred. Najuspješniji razred na nivou države je 8a Osnovne škole „Ivana Gorana Kovačića“ Staro Petrovo Selo, dok je voditelj najuspješnijeg razrednog odjeljenja, očekivano, Mato Šimunović. Najuspješniji razred zahvaljujući pokazanom prometnom znanju osvojio je i jednodnevni izlet po slobodnom izboru, dok je najuspješnijem učitelju, za nagradu  dodijeljen  tablet PC. Poznavajući Petrovoselce, Matu Šimunovića i strast koju zajednički dijele,  odmah nakon ove svečanosti, mogle bi uslijediti i pripreme za nove prometne izazove i nova priznanja. Ili, bar koji pobjednički krug na prometnom poligonu.

TEKST: Simonida Tarbuk    FOTO: PUBP

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn