PROLJETNA PUTOVANJA – Provedite Tijelovo u Rimu, Dan žena na Bohinjskom jezeru ili Valentinovo u Beogradu

Datum objave: 18. 1. 2018. | Kategorija: Lifestyle

bohinjsko-jezero-cerkev-janeza-krstnika

SLAVONSKI BROD – Nakon razdoblja zimovanja, mnogi su već u planovima za proljetna putovanja. O nekima od takvih putovanja poput onog u Ljubljanu, već smo pisali, a brojne putničke agencije ponudit će vam pri organizaciji svoje usluge. Među njima je i Brod – Tours putnička agencija sa sjedištem u Slavonskom Brodu iza koje je dvadesetogodišnja tradicija i iskustvo u organizaciji putovanja te pružanja turističkih usluga. Iz njihove bogate ponude za naše čitatelje smo izdvojili putovanja koja su nam se učinila posebno zanimljiva.

Valentinovo i Dan žena u Beogradu
Polasci su autobusom iz Slavonskog Broda, Đakova, Osijeka i Vukovara. Po dolasku u Beograd slijedi panoramski razgled Novog Beograda: beogradska Arena – Sava Centar, hotel Hayatt, Marakana, Hram sv. Save. Posjetitelji će pješice proći središtem grada, nakon čega je predviđen odlazak do beogradske tvrđave Kalemegdan, smještene iznad ušća Save u Dunav. U večernjim satima zajednički odlazak u boemsku četvrt Skadarliju te večera uz glazbu uživo. Drugi dan rezerviran je za posjet Dedinju i beogradskom izletištu Avali gdje se nalazi djelo Ivana Meštrovića, spomenik Neznanom junaku.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bled, Bohinj i Ljubljana uoči Dana žena
Polasci su autobusom u jutarnjim satima iz Osijeka, Đakova, Slavonskog Broda, Nove Gradiške i Zagreba. Vožnja do slikovitog kanjona Vintgar smještenog u Nacionalnom parku Triglav. Tamo je zasigurno najzanimljiviji slap Vintgarski šum do kojeg se dolazi uređenim stazama u dužini od 1600 metara. Sljedeća postaja je Bled gdje slijedi razgled najpoznatijeg ledenjačkog jezera u Sloveniji. Svakako ne treba propustiti odlazak brodićem do crkve Marijina Uznesenja, smještene na otočiću usred jezera, te posjet Bledskom dvorcu s kojeg puca prekrasan pogled na jezero. Prvi dan putovanja završava dolaskom do Bohinjskog jezera. Drugi dan je rezerviran za plovidbu po Bohinjskom jezeru te vožnju gondolom na Vogl, a u povratku je razgled Ljubljane o čemu smo već pisali OVDJE

IMG_7300

Tijelovo u Rimu
Polazak je u večernjim satima, a dolazak u Rim predviđen je u jutarnjim satima. Dan počinje obilaskom crkvi San Giovanni Laterano, rimske prvostolnice, te San Paolo Fuori le Mura gdje se nalaze slike svih dosadašnjih Papa. Nakon toga slijedi obilazak Vatikana i razgled bazilike sv. Petra. Poslijepodne je nastavak razgleda grada: Castelo Sant Angelo, Piazza del Popolo, Piazza di Spagna i čuvene španjolske stepenice, Fontana di Trevi, Santa Maria sopra Minerva, Piazza Navona, Campo de Fiori. Drugi dan počinje posjetom crkvama Santa Maria Maggiore i San Pietro in Vincoli gdje se nalazi grob Julija Klovića i Michelangelova skulptura Mojsija. Program se nastavlja šetnjom antičkim Rimom: Domus Aureu, Colosseo i Foro Romano, centar starog Rima i cijelog poznatog antičkog svijeta, preko Piazza Venezije, sve do Pantheona i njegove kupole. Dio poslijepodneva slobodno za osobne programe ili shopping. Treći je dan polazak u pravcu Tivolija te posjet villi d este – prekrasnom talijanskom vrtu i svijetu fontana pod zaštitom UNESCO-a. Nakon dolaska u svetište Loreto slijedi obilazak svetišta Svete kućice, koja je po predaji na krilima anđela tijekom noći u prosincu 1294. godine donesena u Loreto. Tradicija kaže da je u ovoj kućici živjela Sveta obitelj po povratku iz Egipta, te Kućica u kojemu je anđeo Gabrijel navijestio Mariji da će začeti i roditi Isusa. Prema legendi, kućica je premještena iz Palestine nakon muslimanskih osvajanja. Tri godine se nalazila na Trsatu pokraj Rijeke, a potom donesena u Loreto. To je ujedno i posljednje stajalište prije povratka u Hrvatsku.

pope-motherteresa

“U našem radu i organizaciji putovanja posebnu pažnju poklanjamo sigurnosti, kvaliteti i zadovoljstvu naših korisnika. Ostvarujemo uspješnu suradnju s renomiranim auto-prijevozničkim tvrtkama, smještajnim objektima visoke kvalitete i usluga, educiranog osoblja te stručnim turističkim vodičima. Po povoljnim cijenama organiziramo jednodnevna i višednevna putovanja, izlete, škole u prirodi, ekskurzije za osnovne i srednje škole, maturalna i apsolventska putovanja, hodočasnička putovanja, ljetovanja, zimovanja, wellness i shopping putovanja i vikende. Detaljnije o ponudi možete pronaći na internet stranici“, ispričao nam je vlasnik turističke agencije Brod Tours Goran Miličević.

TEKST: B. Miščević     FOTO: B.M/ facebook

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn