PROJEKT PREKOGRANIČNE SURADNJE – Počeli radovi na Poduzetničkom inkubatoru u Donjem Čagliću | Slavonski.hr

PROJEKT PREKOGRANIČNE SURADNJE – Počeli radovi na Poduzetničkom inkubatoru u Donjem Čagliću

Datum objave: 01. 3. 2018. | Kategorija: Gospodarstvo

1 c

LIPIK – Jučer su počeli radovi na rekonstrukciji i opremanju Poduzetničkog inkubatora u Donjem Čagliću. Riječ je o zgradi bivše Osnovne škole prenamijenjenoj u poslovne prostore ukupne površine 370 metara kvadratnih. Poduzetnički inkubator sufinanciran je iz programa INTERREG IPA CBC-HR-BA-ME prekogranične suradnje za projekt INVEST IN LOG u kojem sudjeluju Općina Orašje (BiH), Grad Lipik i Grad Garešnica. Ukupna vrijednost rekonstrukcije samog Poduzetničkog inkubatora je 770.170,49 kuna.

Na otvorenju samih radova te uvođenju izvođača u posao nazočio je gradonačelnik Lipika Vinko Kasana u pratnji direktora Lipičke razvojne agencije Dejana Iličića, Marijana Strganca, direktora gradskog poduzeća Lipkom te drugih suradnika. “Ovo je projekt od izuzetne važnosti zbog toga što se nalazi upravo ovdje, u Donjem Čagliću. Namijenjen je malim poduzetnicima, koji će u ovom ruralnom području s dvadesetak radnih mjesta itekako doprinijeti razvoju ovoga dijela Grada Lipika Rok završetka radova predviđen je krajem travnja ove godine,” rekao je gradonačelnik Lipika Vinko Kasana.

2 c

“To je ono što smo i najavljivali, dakle Grad Lipik ulaže i ulagat će u poduzetnike. Danas ovdje radimo na malom poduzetničkom inkubatoru, u pripremi je projektna dokumentacija za raspisivanje javne nabave i za veliki inkubator u našoj poduzetničkoj zoni, a  rezultat svega je, naravno, zapošljavanje naših građana,” zaključio je gradonačelnik Kasana.

TEKST: S.P./M.K.    FOTO: compas.com

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn