PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA U LIPIKU – 20 bicikala ženama zaposlenim kroz projekt "Zaželi i ti biti jedna od njih" | Slavonski.hr

PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA U LIPIKU – 20 bicikala ženama zaposlenim kroz projekt “Zaželi i ti biti jedna od njih”

Datum objave: 16. 5. 2018. | Kategorija: Društvo

aktualnolight_elementi5420slika2

LIPIK – U sklopu projekta “Zaželi i ti biti jedna od njih” u Lipiku su podijeljeni bicikli za 20 žena koje su zaposlene na poslovima pomaganja starijih i nemoćnih osoba.

Riječ o dvogodišnjem projektu u vrijednosti 3.068.643,98 kuna nepovratnih sredstava, bez sufinanciranja, koji će omogućiti ženama s područja Grada Lipika unaprjeđivanje njihova radnog potencijala. Novozaposlene žene pružit će podršku i pomoć u kući osobama starije dobi te osobama s invaliditetom, bolesnim i nemoćnim osobama, a isto tako će im se omogućiti i dodatno obrazovanje, odnosno osposobljavanje.

Osim zapošljavanja žena, ovim projektom će se pružiti pomoć u skrbi za starije osobe preko izvaninstitucionalnih oblika pomoći kako bi im se osigurala bolja kvaliteta života, odnosno razvitak različitih oblika socijalnih usluga koje pridonose uključivanju starijih osoba u život zajednice.Partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega i Centar za socijalnu skrb Pakrac.

TEKST: S. P.     FOTO: compas.com

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn