PRIJAVILA INTERNETSKU PRIJEVARU – Uplatila preko 15 tisuća kuna očekujući "donaciju" koja nije stigla | Slavonski.hr

PRIJAVILA INTERNETSKU PRIJEVARU – Uplatila preko 15 tisuća kuna očekujući “donaciju” koja nije stigla

Datum objave: 04. 12. 2018. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijskim službenicima  51-godišnjakinja s područja Brestovca prijavila je da je u mjesecu srpnju ove godine na svoj e-mail dobila poruku od nepoznate osobe koja joj je obećala donirati veći novčani iznos ukoliko joj uplati novac na račun što je ona i učinila te u nekoliko navrata uplatila novčani iznos od ukupno preko 15 tisuća kuna.

Nakon toga ju je nepoznata osoba nagovarala na daljnje uplate te je shvatila da je prevarena. Slijedi daljnje utvrđivanje svih okolnosti navedene prijave.

Iz Policije upozoravaju građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare te na oprez prilikom komunikacije putem interneta. “Mnogi počinitelji virtualni prostor koriste za nezakonito pribavljanje imovinske koristi, a nerijetko i za počinjenje ostalih kaznenih djela stoga građane molimo da sve osobe s kojima dolaze u kontakt prethodno identificiraju, odnosno provjere njihovu vjerodostojnost, a ukoliko smatraju da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju događaj prijave policiji na broj 192,” savjetuju iz PU požeško-slavonske.

TEKST: S. P.       FOTO: ilustracija

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn