PREVENTIVNO-REPRESIVNA AKCIJA – Pametni znaju čemu služi pojas (i kako sačuvati 500 kuna) | Slavonski.hr

PREVENTIVNO-REPRESIVNA AKCIJA – Pametni znaju čemu služi pojas (i kako sačuvati 500 kuna)

Datum objave: 14. 3. 2019. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Na području Policijske uprave požeško- slavonske tijekom ovog tjedna od 11. do 17. ožujka provodi se preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor korištenja sigurnosnog pojasa. Na području PU požeško-slavonske, tijekom protekle godine evidentirano je 1729 prekršaja nekorištenja pojasa, dok je u prva dva mjeseca ove godine evidentirano njih 256. Novčana kazna je 500 kuna.

S policijskim službenicima tijekom provođenja akcije danas su bili predstavnici medija te su Davor Bašić, policijski službenik za preventivu i metodologiju u cestovnom prometu Davor Bašić i glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske Nikolina Janković.

Na području svih zemalja Europske unije svaki mjesec u trajanju od sedam dana provodi se akcija s naglaskom na određenu prometnu problematiku kao što su nadzor brzine, nadzor teretnih automobila i autobusa, korištenje sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela, nadzor vozača pod utjecajem alkohola ili droga i sl.

“U skladu s tom akcijom tijekom ovog tjedna, odnosno u razdoblju od 11. do 17. ožujka na području PU požeško-slavonske provodi se preventivno-represivna akcija usmjerena prvenstveno na nadzor korištenja sigurnosnog pojasa, a policijski službenici danas pojačano provode aktivnosti vezane za tu vrstu prekršaja,” pojasnila je glasnogovornica Janković dodajući kako je zakonom propisano obavezno korištenje pojasa i na zadnjim sjedištima.

Na području PU požeško-slavonske, tijekom protekle godine evidentirano je 1729 prekršaja nekorištenja pojasa, dok je u prva dva mjeseca ove godine evidentirano njih 256. Policija će i dalje, kako je najavljeno, kontinuirano provoditi akcije poput ove današnje, a novčana kazna za nekorištenje pojasa iznosi 500 kuna.

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn