PREMIJERA – Vjenčani list oduševio Požežane | Slavonski.hr

PREMIJERA – Vjenčani list oduševio Požežane

Datum objave: 15. 2. 2014. | Kategorija: Kultura

1502kish

Gradsko kazalište Požega dobilo je nakon puno vremena jednu pravu domaću komediju koju s ponosom može pokazati i na drugim “daskama koje život znače”. “Vjenčani list” komedija Ephraima Kishona koju pod redateljskom palicom Damira Mađarića izvode Robert Ugrina, Tatjana Bertok Zupković, Mirna Medaković, Ivan Vukelić, Ivan Grčić  i Ankica Ivanković dobra je, pametno osmišljena i doista smiješna.

Ivan Pecko (Robert Ugrina) i Danica Pecko (Tatjana Bertok Zupković) 25 godina bračni su par koji nema nekih većih problema dok se njihova kćer Maja (Mirna Medaković) ne odluči udati za Dragoljuba Čičeka (Ivan Vukelić) čija mama inzistira da se prije predoči vjenčani list Majinih roditelja. Vjenčanog lista nema, nastaje cijela gužva u koju se uključuju i to svesrdno susjeda Mara (Ankica Ivanković) koja je “bacila oko” na gazdu Pecka i mladi bačvar Alojz (Ivan Grčić) koji pak nema potrebe za vjenčanim listom ali je zagledan u Maju.

Naravno, kao u svim dobrim komedijama sve se na kraju završi lijepo, ali najbolje u svemu je što gledatelj jednostavno ne želi da se predstava završi. Jer, ugodno je gledati kako glumci doista glume i uživaju u svojoj igri a ne pregumljavanju, ugodno je gledati izvrsnu scenografiju Marte Crnobrnja i kostimografiju Marije Šarić Ban koje su nas kao u vremenskom stroju vratile u neka davna vremena kad je žena brinula primjerice o soda-vodi za gemišt, a muž bio muškarac s veliko “M” pa i pomalo tiranin ali s velikim srcem (i pritiskom). Da, i vremena kad su bačvari čitali filozofe, a statističari bili… to što već jesu.

Svi su odradili veliki posao toliko dobro da na sceni sve izgleda kao da se zabavljaju i kud ćeš bolje preporuke. I domaća ekipa – Goran Krmpotić zaslužan za rasvjetu, Ivan Bajt za ton, Renato Pok za scenu, Marija Matijanić za rekvizite i Ljiljana Rodić za garderobu dali su svoj udio.

Na kraju, pljeskalo se i to dugo… i tako će opet jer predstava još igra u Požegi i baš zavidim onima koji ju nisu vidjeli iz jednostavnog razloga – uvjerena sam da će se vesela ekipa na sceni svaki put sve bolje zabavljati.

TEKST: Sanja Pok   FOTO: Tomislav Milanović

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn