PREDUHITRILI GA – Predsjedništvo HDZ-a izbacilo Alojza Tomaševića iz stranke | Slavonski.hr

PREDUHITRILI GA – Predsjedništvo HDZ-a izbacilo Alojza Tomaševića iz stranke

Datum objave: 09. 1. 2018. | Kategorija: Društvo

bbb

ZAGREB/POŽEGA – “Alojz Tomašević odabrao je krivi put na štetu Požeško-slavonske županije i HDZ-a umjesto da je postupio moralno i politički odgovorno te odstupio s mjesta župana,” ističe se u priopćenju HDZ-a, koje prenosimo u cijelosti:

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a na sjednici održanoj 21. prosinca 2017. donijelo je jednoglasni zaključak da Alojz Tomašević podnese ostavku na mjesto župana.
Na temelju članka 48. stavka 1. i 3. Statuta Hrvatske demokratske zajednice, Predsjedništvo HDZ-a na telefonskoj sjednici održanoj 9. siječnja 2018. jednoglasno je donijelo Odluku o pokretanju stegovnog postupka protiv člana Središnjeg odbora HDZ-a Alojza Tomaševića pred Visokim časnim sudom zbog teže povrede obveze člana HDZ-a (članak 45. Statuta HDZ-a). Predsjedništvo HDZ-a predlaže Visokome časnom sudu izricanje stegovne mjere bezuvjetnog isključenja iz HDZ-a (članak 44. stavak 2. i 5. Statuta). Alojz Tomašević odabrao je krivi put na štetu Požeško-slavonske županije i HDZ-a umjesto da je postupio moralno i politički odgovorno te odstupio s mjesta župana – realno sagledavši okolnosti u kojima se našao te imajući u vidu odgovornost prema biračima i stranci koja ga je kandidirala.

TEKST:  S.P/hdz.hr     FOTO:  S.P.

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn