PREDSTAVLJEN PROJEKT – Educirani i zaposleni bili, lipičko pivo pili | Slavonski.hr


PREDSTAVLJEN PROJEKT – Educirani i zaposleni bili, lipičko pivo pili

Datum objave: 13. 7. 2017. | Kategorija: Gospodarstvo

10

LIPIK – U Lipiku je predstavljen projekt pod nazivom “Educirani i zaposleni bili, lipičko pivo pili” kojeg financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (ESF). Nositelj projekta je Udruga Nogometni klub Lipik 1925 uz  partnera Lipičku razvojnu i turističku agenciju LIRA d.o.o. , a predviđeno trajanje projekta je 12 mjeseci.

Prema riječima predsjednika NK-a Lipik 1925 i direktora Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA, Dejana Iličića ideja za projekt izrasla je iz činjenice  da nekoliko članova Upravnog odbora NK-a Lipik radi u razvojnoj agenciji koja svakodnevno priprema i provodi EU i nacionalne projekte. Nakon što je izašao natječaj za poticanje društvenog poduzetništva, odlučili su se prijaviti, a tražili su djelatnost zadovoljava tri glavne smjernice: osposobljavanje ljudi za tržište rada, održivost projekta i stvaranje turističkog brenda budući da razvoj Lipika i dalje ide u smjeru turizma. “Povezanost nogometa i piva svima je dobro poznata. Velike pivovare glavni su sponzori nogometnih klubova, a znamo koliko se piva konzumira u vrijeme svjetskih i europskih prvenstava. Mi imamo dosta navijača i prijatelja kluba koji dolaze na utakmice,” naglasio je Iličić dodajući kako su se za  naziv piva Lipik ale, prvog nogometnog piva, odlučili  zbog poveznice s navijačima NK-a Lipik 1925, koji već godinama pjevaju “Ajmo Lipik, ale!”.

aktualnolight_elementi4203slika4

Želja im je u budućnosti pokrenuti ozbiljnu proizvodnju piva u poduzetničkom inkubatoru, koji će se graditi u poduzetničkoj zoni (Grad Lipik je dobio preko 20 milijuna kuna EU sredstava),  te daljnje razvijanje ovog projekta u smjeru turizma (otvorenje kušaonice piva, edukacijskog centra, pokaznog centra proizvodnje piva za turiste te razvoj popratnih turističkih proizvoda – suvenira).

Prema riječima voditeljice projekta Viktorije Stepić cilj projekta  je edukacija i osposobljavanje nezaposlenih mladih osoba za proizvodnju domaćeg, craft piva kroz specijalizirane treninge i specijalizirane edukacije, provedbu marketinških aktivnosti u području društvenog poduzetništva i razmjena znanja i iskustva kroz studijske posjete. Svrha projekta je osigurati preduvjete i poticati samozapošljavanje ciljnih skupina (mladi i nezaposleni) kroz motivacijske radionice, certificirane edukacije i treninge. Planirani početak motivacijskih radionica predviđen je krajem srpnja 2017. godine. Teorijski program o proizvodnji piva počinje u rujnu, a praktični dio u listopadu ove godine.

TEKST: S. P.   FOTO: ilustracija/compas.com.hr

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn