PREDSTAVLJEN 26. POŽEŠKI PUČKI KALENDAR – Knjižica za cijelu obitelj, vrijedan prilog tradiciji | Slavonski.hr

PREDSTAVLJEN 26. POŽEŠKI PUČKI KALENDAR – Knjižica za cijelu obitelj, vrijedan prilog tradiciji

Datum objave: 14. 12. 2017. | Kategorija: Kultura

N

POŽEGA – Riznica tradicije, kako ga nazvaše gosti, jedinstveni spomenar i suvenir kraja, 26.Požeški pučki kalendar ugledao je svjetlo dana i tako „kroničarski“, podvukao crtu pod još jednu godinu.

Nastavljajući stoljetnu priču Miroslava Kraljevića osuvremenjenu prije više od četvrt stoljeća, i ovogodišnje izdanje Požeškog pučkog kalendara urednika Jelenka Topića, jedinstveno je putovanje kroz godinu na izmaku, svojevrsni društveni, politički, kulturni i gospodarski rezime 2017., „knjižica“ za cijelu obitelj, podsjetnik na vrijeme i događaje koji su nam možda i promaknuli, ali i iznimno vrijedan prilog povijesti grada i kraja. Jer, kako prilikom predstavljanja, obećavajući i nadalje podršku grada, reče zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha  „bez ovakvih kalendara bila bi osiromašena naša memorija.“

NN

Vrijedno bilježeći i od zaborava čuvajući događaje, i ovogodišnji je Požeški pučki kalendar na prvom mjestu rezultat  je rada i entuzijazma brojnih suradnika, rekao je urednik Topić.” Još jedan je to prilog fundusu grada za buduće generacije, knjižica koju čitaju na brojnim domaćim, ali i stranim adresama. Upravo stoga, drago mi je, što smo, unatoč iznimno teškoj godini u kojoj je bilo upitno hoćemo li posao privesti kraju, Kalendar ipak uspjeli izdati.“, naglasio je zahvaljujući na podršci Gradu, županiji, jedinicima lokalne samouprave, poduzetnicima i sponzorima.

NNN

Sa sadržajem ovogodišnjeg Kalendara, o kako je rekla „Požegi, za Požežane koji, od korica do korica, vrvi tradicijom“, upoznala je profesorica Nataša Puljašić, podsjećajući kako vrijednost ovakvog štiva, u vremenima globalizacije, kada treba čuvati lokalno, postaje još veća. “Riječ je o izdanju koje se iščitava tijekom cijele godine, prepunom informativnih, zabavnih i korisnih činjenica, knjizi iz koje je, itekako vidljivo kako grad ide naprijed, ali i kako je Požega, povijesno gledano, istinski srednjeuropski grad, nikako ne provincija“, istaknula je, predstavljajući 26. izdanje Požeškog pučkog kalendara, pofesorica Nataša Puljašić. Uz predstavnike Grada i županije i suradnike na ediciji, predstavljanju „Kalendara“, dokazujući kako se čita i izvan Požege, nazočili su i prijatelji iz Nove Gradiške.

TEKST: Simonida Tarbuk     FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn