PREDSTAVLJANJE SLAVONIJE U BEČU – Glavni adut Slavonije su ljudi i slavonska gostoljubivost | Slavonski.hr

PREDSTAVLJANJE SLAVONIJE U BEČU – Glavni adut Slavonije su ljudi i slavonska gostoljubivost

Datum objave: 13. 9. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

SLAVONSKI BROD – U organizaciji Turističke zajednice Brodsko-posavske, 12. rujna u Beču je kroz posebnu prezentaciju predstavljen klaster Slavonija, koji čine pet slavonskih županija (Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Požeško-slavonska, Vukovarsko-srijemska i Virovitičko-podravska županija). Prezentaciji su prisustvovali brojni predstavnici medija iz Austrije i Hrvatske.

Na zanimljivom predavanju govornici su, inače stručnjaci u svom području, predstavili Slavoniju u pravom svjetlu, a moderator predstavljanja bio je direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Beču Branimir Tončinić. U ime nositelja i organizatora posebne prezentacije Slavonije u Beču, prezentaciji je prisustvovala Ružica Vidaković, direktorica Turističke zajednice Brodsko-posavske županije. Ispred Brodsko-posavske županije prezentaciji su prisustvovale Gordana Fabčić, v.d. pročelnice za gospodarstvo i Anica Perko, savjetnica u UO za gospodarstvo.

Predstavljanje je otvorila profesorica Sandra Klaić, turistički vodič, kazavši kako Slavonija mnogo toga nudi posjetiteljima no najvažniji resursi su ljudi i slavonska gostoljubivost kojom se Slavonija opravdano ponosi. Arheologinja Valentina Volf predstavila je zaštićena područja s posebnim naglaskom na Park Prirode Papuk koji svojim iznimnim prirodnim i geološkim bogatstvom pruža kvalitetan odmor, ali i nova iskustva i doživljaje. Slavonska food blogerica, Ena Kokanović, predstavila je gastronomsku ponudu Slavonije uz naglaska na organsku proizvodnju, domaće proizvode i recepte koji se prenose s generacije na generaciju.

O vrhunskim vinima slavonskog podneblja govorio je Damir Zrno, agronom i sommelier koji je rekao: “Ovakve prezentacije su kamen u jednoj velikoj piramidi. Moramo raditi i složiti još nekoliko tisuća kamenja kako bismo predstavili našu Slavoniju. Ovo je odličan početak i bez ovakvih događaja ne možemo dalje i bolje.”
Iznimnu hranu za sve prisutne je pripremao Tomislav Banić, vrhunski kuhar i stručni učitelj kuharstva zaposlen u Obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu, koji je posebno istaknuo raznolikost i vrhunsku kvalitetu namirnica kojima se odlikuje slavonska kuhinja. Direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske Rujana Bušić Srpak naglasila je važnost ovakvih prezentacija rekavši kako se svakim danom sve više radi na brendiranju Slavonije kao atraktivne turističke destinacije.

Na prezentaciji su bili prisutni sljedeći mediji:1.Herr Mag. Helmut Widmann -Gute Reise,2.Fr.Brigitte Charwat -Magazin Traveller,3.Fr.Andrea Klein -ORF Nachlese, 4.Fr.Petra Plachy -ORF Nachlese, 5.Herr Adolf Wurzer -Diplomatische Presse Dienst, 6.Fr. Florentina Welley-Kurier, 7.Fr. Eva Maria Bohuslav -Falstaff, 8.Fr. Dagmar Postel -Ask-Enrico, 9. Fr. Alice Pitzinger-Ryba -Family Extra, 10.Fr.Ruth Hausknecht -Genuss Zeit, 11.Fr.Waltraud Edelmayer -Wiener Magazin, 12.Fr.Edith Spitzer -Magazin 55 – Plus, 13.Fr.Astrid Steinbrecher-Raitmayr- Frauenbüro, 14.Herr Werner Treml-Echo Media, 15.Fr. Zeismann -Echo Media, 16.Herr Nino Rainaldi-Lifestyleundreisen, 17.Fr.Silvia Hofer – Kunst und Wellnes, 18.Fr.Sissi Munz -Travelcontinent -Reiseblog, 19.Fr.Barbara Hutter -Salzburger Nachrichten.

TEKST: S. P.      FOTO: TZ BPŽ

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn