POŽEŠKI SPORTSKI SAVEZ – Proglašeni najbolji sportaši 2017. godine | Slavonski.hr

POŽEŠKI SPORTSKI SAVEZ – Proglašeni najbolji sportaši 2017. godine

Datum objave: 27. 2. 2018. | Kategorija: Sport

bfd1c1bf0f19dbbe8f6733621075a427_XL

POŽEGA – U Gradskom kazalištu Požega održana je sinoć svečana dodjela priznanja najuspješnijim sportašima u desetak kategorija svih uzrasta ženskog i muškog sporta. Najboljim sportašima 2017. godine proglašen je Antonio Furić (Fitness klub Play) te Kristina Soldo (Ženski košarkaški klub Plamen Požega) koja tu titulu nosi i za 2016 godinu.

“Grad Požega oduvijek slovi kao grad sporta i ponosan sam što mogu prisustvovati ovoj svečanosti koja se u našem gradu organizira 51. put. No, moram skrenuti pozornost na činjenicu da nam je potreban sustav za razvoj sporta u budućnosti. Smatram da je dobra odluka bila primjena modela financiranja prijevoza sportaša, kotizacija i podmirenja troškova sudaca jer to potiče i postizanje boljih rezultata. Apeliram na sve članove Požeškog sportskog saveza da rade na izgradnji sustava kako rezultati ne bi bili pojedinačni. Imamo izvrstan kadar među ovim mladim ljudima i na nama je da se dobro organiziramo jer tako možemo imati još bolje rezultate i raditi na privlačenju što većeg broja mladih da se bave sportom. Čestitam vam na svemu što ste postigli i želim vam puno zdravlja i uspjeha u daljnjem bavljenju sportom,”poručio je gradonačelnik Darko Puljašić.

Trofej Požeškog sportskog saveza posthumno je dodijeljen Martini Tokić, dugogodišnjoj rukometašici i djelatnici Požeškog športskog saveza. Priznanje od gradonačelnika Darka Puljašića primili su Martinini sinovi, blizanci Lovro i Niko. Trofej za udrugu primilo je Športsko ribolovno društvo Požega Najboljom ženskom sportskom udrugom proglašen je Ženski košarkaški klub Plamen, dok je u muškoj konkurenciji prvo mjesto pripalo Fitness klubu Play. Za najbolje trenere u 2017. godini izabrani su Hrvoje Raguž (Fitness klub Play), Karlo Janček (Ženski odbojkaški klub Vallis Aurea) i Robert Međugorac (Powerlifting klub Body Art). Za najbolje veterane izabrani su Krešimir Pavelić (Moto klub Požega Promet) i Krešimir Pavičić (Brdsko biciklistički klub Požega). Dodijeljena su i priznanja perspektivnim sportašima, najboljim kadetima, kadetkinjama, juniorima i juniorkama kao i najboljim sportašima i udrugama s invaliditetom. Ispred nagrađenih sportaša na priznanjima se zahvalio Boro Marković, predsjednik Športskog ribolovnog društva Požega.

TEKST: S.P./M.Š.   FOTO:pozega.hr

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn