POŽEŠKI RIFFOVI – Tradicionalna prezentacija rock glazbenika Požeštine | Slavonski.hr

POŽEŠKI RIFFOVI – Tradicionalna prezentacija rock glazbenika Požeštine

Datum objave: 07. 3. 2018. | Kategorija: Scena

fb-cover

POŽEGA – U sklopu Dana grada Požege u subotu, 10. ožujka u Tom Klubu održat će se tradicionalna manifestacija “Požeški riffovi” koju udruga KAMP organizira s ciljem prezentacije požeških afirmiranih i neafirmiranih rock, hard rock, metal i punk glazbenika. Ulaz na koncert je besplatan. Pokrovitelj Riffova je Turistička zajednica Grada Požege.

Riffovi jednom godišnje prezentiraju sve mlade i stare požeške glazbenike koji zajedno s posjetiteljima doprinose razvijanju požeške rock scene. Ove godine nastupit će četiri benda – Zamak, Panta Rhei, Looked Green i Disbaja.

Zamak je novi požeški punk bend koji je već uspješno zaredao niz lokalnih nastupa. Glazbeno su mješavina punka, wavea, crusta punka i hardcore-a, a Zamak čini trojac Mata – gitara/glas, Andrej – bas i Neno- bubnjevi/vokal, članovi koji su palili po mnogim požeškim bendovima. Još jedan svježi požeški bend koji će se po prvi puta predstaviti na Riffovima je Panta Rhei, psihodelični stoner doom sastav  u kojem bubanj, bas gitara i frula donose eksperimentalnu glazbu koja se fokusira na snagu emocionalnog izražaja.

zamak panta

Looked Green je iz Velike i više od 30 godina ova ekipa sudjeluje u stvaranju i širenju rock and rolla u Požeštini. U bendu su danas Ivica Perković Mega (vokal, gitara), Dalibor Popović Pop (bas gitara), Branko Štivić (gitara) i Mario Perković (bubnjevi). Gosti ovogodišnjih Riffova dolaze iz Zagreba, ali jedan od njih je Požežanin. Bend Disbaja je zagrebački d-beat hardcore bend nastao 2015. godine, a iza sebe imaju europsku turneju i nekoliko regionalnih nastupa.

looked-green disbaja

Ulaz na koncert je besplatan. Pokrovitelj Riffova je Turistička zajednica Grada Požege.

TEKST: S.P.      FOTO: Riffovi press

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn