POŽEŠKI RIFFOVI DEVETI PUT: "Jedno je sigurno: Požežani su nezasitni kulture!" | Slavonski.hr

POŽEŠKI RIFFOVI DEVETI PUT: “Jedno je sigurno: Požežani su nezasitni kulture!”

Datum objave: 11. 3. 2018. | Kategorija: Scena

N

POŽEGA – Tom Klub Koncert požeških rock glazbenika pod nazivom Požeški Riffovi već se devet godina zaredom održava u sklopu proslave Dana Grada. To je manifestacija organizirana s ciljem prezentacije neafirmiranih ili afirmiranih požeških umjetnika zaljubljenih u rock, hard rock, metal ili punk riffove, ali i s ciljem upoznavanja svih građana s glazbenom scenom u našoj zajednici, uz zabavu, opuštanje i druženje.

Riffovi jednom godišnje prezentiraju sve mlade i stare požeške glazbenike koji zajedno s posjetiteljima sudjeluju u razvijanju požeške rock scene čiji se počeci spominju još u 60-ima, a čiji odjek živi još i danas.

riffovi4

Organizator riffova, Udruga KAMP u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Požege, uspješno su organizirali i sinoćnji događaj. Mjesto događanja, Tom Klub, prštio je od opakih gitarskih riffova kojeg su svirali Požežani, ali i gosti. Ove godine na pozornici su nastupali novonastali psihodelični Panta Rhei koji su i otvorili manifestaciju. Feštu su nastavili požeški punk sastav Zamak koji je zagrijao publiku svojim brzim ritmovima. Velički Looked Green su počastili goste odličnim rock and rollom, a kao šećer na kraju, gosti iz Zagreba, Disbaja su rastopili klub svojom žestokom i brzom svirkom. Različiti glazbeni pravci bendova koji su nastupali uspjeli su zadovoljiti i najzahtjevniji dio publike, što se osjetilo po njihovim reakcijama. Publike nije nedostajalo niti ove godine, i mladi i stari su skupa uživali u glazbi i druženju.

riffovi1 riffovi2

“Požeški Riffovi su prošli, a impresije ostaju. S obzirom na to da se svake godine prezentiraju novi bendovi a posjećenost manifestacije je uvijek uspješna, može se zaključiti da je požeška underground scena aktivna i živa. Činjenica da su se istu noć u gradu održavali i drugi kulturni događaji koji su također bili dobro posjećeni govori samo jedno: Požežani su nezasitni kulture!”, izjavio je Denis Treskanica iz Udruge KAMP.

TEKST: B. M./ D. T.      FOTO: D. T.

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn