POŽEŠKI DJEČACI 2018 – Dvije rukometne ekipe PPD-a Zagreb ove će godine igrati u Pircu | Slavonski.hr

POŽEŠKI DJEČACI 2018 – Dvije rukometne ekipe PPD-a Zagreb ove će godine igrati u Pircu

Datum objave: 06. 3. 2018. | Kategorija: Sport

nnnn

POŽEGA – Četrnaesti po redu rukometni turnir Požeški dječaci održat će se ove godine 7. i 8. travnja, odnosno vikend nakon Uskrsa. Sad već tradicionalni, rukometni turnir za kategoriju Dječaci A, ove godine obuhvaća igrače rođene 2004. godine i mlađe. Otac ideje i organizator od prvog dana, požeški sportski i rukometni stručnjak, Hrvoje Jurković ispričao je više o samom događaju koji će ove godine biti vjerojatno i najjači turnir svih ovih godina.

“Zasad je prijavljeno 16 ekipa, a kvalitativno će ove godine sigurno biti najjači jer će po prvi puta sudjelovati Rukometni klub PPD Zagreb s dvije ekipe mladih rukometaša. Također, ove godine će sudjelovati i dvije ekipe od kojih je jedna prvak Austrije. Od ostalih ću nabrojiti samo neke: Umag, Bjelovar, Čakovec, Ivanićgrad, Nexe, Osijek itd. Klinci će dva dana odigravati utakmice, a kroz dosadašnje je turnire prošlo par perspektivnih mladih igrača koji su kasnije napravili zavidne karijere. Svim ljubiteljima rukometa će biti zanimljivo doći i vidjeti neke nove Kopljare, Duvnjake, Štrleke dok su u samom startu svoje karijere”, ispričao je.

DSC04268

Jurković dodaje kako je organizacija turnira veliki posao, ali se isplati zbog djece koja tako mogu osjetiti čari natjecanja, pobjede i poraza. “Kada sam počeo s organizacijom ovog turnira, imao sam cilj napraviti neki oblik natjecanja da ta godišta dobiju priliku igrati utakmice sa svojim uzrastom. Prije 14 godina je bio jedan turnir u Karlovcu, Požeški dječaci i to je manje više bilo to. Danas ima po dva turnira svaki mjesec te nekoliko jakih turnira po Srbiji, BiH, Mađarskoj. Moje mišljenje, a i drugih kolega rukometnih trenera je da je sustav natjecanja sad puno bolje i kvalitetnije posložen, što kroz ligaški sustav natjecanja, što kroz sustav natjecanja kroz turnire. Ligaški dio priče, unatoč određenim manama, iznjedrio je hrpu kvalitetne djece koje godinama pune selekcije reprezentacije i klubova. Čak toliko da se i u inozemstvu čude odakle Hrvatskoj toliko dobrih igrača koji konstantno ulaze u reprezentativni sastav. Rukomet u Hrvatskoj zbog toga živi, preživljava i drži svjetski korak u kvaliteti. Drugi sportovi su prepoznali način rada u rukometu i polako ga kopiraju, kao npr. košarka”, zaključio je Jurković.

TEKST: Bojan Miščević       FOTO: S. P. (arhiv)

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn