POŽEŠKI ALBUM – Požeška ljepota u oku novogradiškog umjetnika! | Slavonski.hr

POŽEŠKI ALBUM – Požeška ljepota u oku novogradiškog umjetnika!

Datum objave: 28. 12. 2017. | Kategorija: Susreti

n

POŽEGA – Alen Kocić Koc, nagrađivani novogradiški fotograf i filmaš koji je za svoju Novu Gradišku snimio i pravi promo film, prošetao je i Požegom. Fotografije koje je snimio, novi su pogled na Slavonsku Atenu čak i za one koji ove motive svakodnevno promatraju.

“Požega, rad mog djetinjstva…Uvijek u srcu…Morao sam izaći, otići u Požegu i zabilježiti  trenutak, nešto me tjeralo…”kaže Koc.

I potpuno je to u skladu s onim što je rekao u razgovoru za Slavonski.hr : “Mislim kako je dužnost fotografa, filmaša, snimatelja, kreativca koji svijet vidi kroz slike, te slike i zabilježiti. To je, osim toga, i nagon i potreba, kao što pisac mora pisati.S druge strane, živimo okruženi tolikim jedinstvenim ljepotama, s još uvijek prisutnom tradicijom, istinskim, a uglavnom, zabravljenim vrijednostima, koje trebamo predstaviti i drugima,”.

nn2

Znamo mi kako je Požega lijep grad, ponekad najljepši. Nerijetko, zaboravljamo na to jer ljepotu grada u oku često nam unište ljudi, zbivanja, situacije koje frustriraju i zamaraju… Pa treba proteći vremena, ili se naći ovakav netko sa “svježim pogledom” kako bi se podsjetili na ono što već znamo. Hvala Koc!

TEKST: S. Pok     FOTO: Alen Kocić Koc

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn