POŽEŠKA KOČIJA VOZI SVAKE SUBOTE – Požega je posebno lijepa iz otmjenog "sica" kočije | Slavonski.hr

POŽEŠKA KOČIJA VOZI SVAKE SUBOTE – Požega je posebno lijepa iz otmjenog “sica” kočije

Datum objave: 07. 4. 2018. | Kategorija: Susreti

KOCIJA 1

POŽEGA  – Odnedavno Požega ima novu atrakciju, kočiju koja je znatiželjnim Požežanima i njihovim gostima na raspolaganju svake subote. Rezultat je to suradnje Konjogojstvene udruge Vallis Aurea, Grada Požege i požeške Turističke zajednice.

Na središnjem gradskom Trgu sv. Trojstva starinska, gradska kočija s dotjeranim slavonskim košijašima. Prizor koji budi nostalgiju ali i želju za bar jedan krug oko trga, želju kojoj nije teško udovoljiti jer vožnja je besplatna, a prilika se pruža svake subote.

P1140715 KOCIJA 2

“Ljudi su zadovoljni, posebno najmlađi građani. Obaveza je, ali i zadovoljstvo, a uz to dobra promocija za našu udrugu i članove koji  se konjogojstvom bave iz čiste ljubavi i entuzijazma. Ovo je tek početak,  nadamo se da će se ova dobra priča u suradnji s Gradom Požegom i Turističkom zajednicom nastaviti i dalje. Dolaze nam topli  i ugodni dani, pa će biti još ugodnih vožnji jer Požega je promatrana iz kočije, posebno lijepa,” rekao nam je tajnik udruge Igor Del Vechio na kojeg je danas došao red za”kočijašenje”.

TEKST: S. P.       FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn