POŽART U LEDARI: "Želimo Požežanima pokazati da je umjetnička scena u Požegi još živa, kreativna i kritična" | Slavonski.hr

POŽART U LEDARI: “Želimo Požežanima pokazati da je umjetnička scena u Požegi još živa, kreativna i kritična”

Datum objave: 11. 3. 2018. | Kategorija: Kultura

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA – Svečano otvorenje programa izložbi slika, skulptura, instalacija i kratkih svirki sinoć je održano u prostoru Ledare, koji se nalazi iza sportske dvorane Tomislav Pirc. Program pod nazivom “Noćne izložbe – POŽARt U LEDARI” pripremila je Udruga Požart povodom Dana Grada Požege. Noćne izložbe i žive svirke trajat će sve do kraja ožujka, u terminima petkom i subotom od 20 do 24 sata.

“Ovo je naš poklon građanima Požege. Prije nekog vremena smo bili pozvani na sastanak u Gradsku kuću u vezi Grgureva i ova ideja za program u Ledari se dogodila u pet minuta brainstorminga. Shvatili smo da svi imaju programe po danu vezano za proslavu dana grada pa smo odlučili kako ćemo mi imati noćni program za mlade. Htjeli smo zapravo napraviti prvi program za građane u ovom prostoru koji toliko dugo koriste bendovi, a javnost ne zna za njega.”, objasnila je za Slavonski.hr Snježana  Mekić-Delić iz udruge.  Dodaje kako je entuzijazam ekipe u pripremi izložbe bio na pravoj kušnji ali i to su prebrodili. “Nikome nismo za to rekli, prije tri dana nas je pogodila katastrofa, izlilo se brdo na nas. Nosimo kante s vodom već danima, prije izložbe smo maknuli najlone s poda da se ljudi ne uplaše i ne odu, ali sve je bilo puno vode, evo i sad gdje stojimo je bila voda do gležnja”, ispričala je  Snježa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Izlažu se slike, skulpture i instalacije članova udruge, no nađe se i pokoji profesionalac kao što je Tatjana Kostanjević, akademska kiparica. “Želimo Požežanima i gostima pokazati da je suvremena i urbana umjetnička scena u Požegi još živa, kreativna, kritična i željna interakcije s građanima,” poručili su POŽART-ovci.Uz brojne sugrađane, njihove namjere podržao je svojim dolaskom i požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

TEKST: Bojan Miščević     FOTO: B. Miščević

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn