POTPISAN UGOVOR O IZGRADNJI – Reciklažno dvorište u Pleternici | Slavonski.hr

POTPISAN UGOVOR O IZGRADNJI – Reciklažno dvorište u Pleternici

Datum objave: 29. 12. 2017. | Kategorija: Društvo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PLETERNICA – Danas je  potpisan ugovora o izgradnji reciklažnog dvorišta u Pleternici između gradonačelnice grada Pleternice Antonije Jozić i predstavnika izvođača radova, tvrtke Promet Građenje, Milana Šutala.

“Projekt reciklažnog dvorišta najviše je financiran sredstvima Europske unije, a nakon provedenog postupka javne nabave odabrali smo izvođača radova. Radovi će krenuti čim to vremenske prilike dopuste, očekivano trajanje radova je oko 3 mjeseca. Reciklažno dvorište će biti u industrijskoj zoni, u ulici Ante Starčevića, na otprilike 2 tisuće kvadratnih metara. Svi gradovi i sve općine moraju imati reciklažno dvorište na svom području, to je propisano zakonom. Grad Pleternica će izgradnjom reciklažnog dvorišta ispuniti obveze koje ima po tom zakonu, a i omogućiti svim građanima besplatno odvojeno prikupljanje otpada,” naglasila je gradonačelnica Antonija Jozić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nakon izgradnje cilj je predati upravljanje tvrtki Komunalac Požega koja je koncesionar vezano za otpad na području cijele Požeštine. Vrijednost projekta je oko 2.5 milijuna kuna, obuhvaća izgradnju reciklažnog dvorišta, upravljanje projektom i promidžbu. Zadnja faza cijelog projekta je educiranje stanovništva kroz brojne edukativne aktivnosti koje će se provoditi kako bi se građanstvo upoznalo s time što je reciklažno dvorište, kad kako i gdje mogu odložiti svoj otpad.

TEKST: Bojan Miščević     FOTO: B. Miščević

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn