POLICIJA UPOZORAVA – Ne nasjedajte, Facebookom kruže lažne nagradne igre | Slavonski.hr

POLICIJA UPOZORAVA – Ne nasjedajte, Facebookom kruže lažne nagradne igre

Datum objave: 21. 11. 2018. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Iz Policijske uprave Požeško-slavonske izvijestili su kako je u nekoliko dana ta uprava zaprimila nekoliko prijava građana da su nedavno, putem društvene mreže „Facebook“, sudjelovali u nagradnoj igri te su organizatori „nagradne igre“ tražili da im građani pošalju fotografije svojih osobnih iskaznica s prednje i stražnje strane.

Budući da se organizatori „nagradne igre“, nakon što su im poslali fotografije dokumenata, više nisu javljali postalo im je sumnjivo te su slučajeve odlučili prijaviti policiji.

Naime, građani su na društvenoj mreži „Facebook“ igrali nagradnu igru te im je nedugo potom na messenger stigla poruka kako su upravo oni „sretni dobitnici“ i da moraju fotografirati svoju osobnu iskaznicu s obje strane i poslati fotografije u poruci kako bi organizatori dobili njihove podatke i poslali im navodnu nagradu. Međutim, kako nagrada nije stigla na njihovu adresu niti su dobili bilo kakvu povratnu informaciju shvatili su da bi se moglo raditi o nekoj vrsti prijevare.

“S obzirom na napredak tehnologije i mogućnosti raznih oblika komunikacije putem interneta, prijevare putem interneta postaju sve raznovrsnije. Upozoravamo građane da ne nasjedaju na razne „nagradne igre“ na društvenim mrežama, a ako smatraju da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijave policiji na broj 192,” upozoravaju iz PU požeško-slavonske.

TEKST: S. P.         FOTO: ilustracija

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn