PODRŠKA NOGOMETNOJ REPREZENTACIJI – Simbol pobjede Hrvatske vojske za Hrvatsku nogometnu reprezentaciju | Slavonski.hr

PODRŠKA NOGOMETNOJ REPREZENTACIJI – Simbol pobjede Hrvatske vojske za Hrvatsku nogometnu reprezentaciju

Datum objave: 08. 6. 2018. | Kategorija: Sport

vk_07062018_v

VUKOVAR – Na svečanoj večeri hrvatskog nogometa održanoj u četvrtak, 7. lipnja 2018., u Vukovaru, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov u ime ministra obrane Damira krstičevića uručio je izborniku Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću zastavu Republike Hrvatske u znak potpore Hrvatske vojske reprezentaciji na predstojećem SP-u.  Riječ je o replici hrvatske zastave koja se vijorila na Kninskoj tvrđavi nakon ulaska Hrvatske vojske u Knin u oslobađajućoj vojno-redarstvenoj operaciji Oluja, kao i povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

“Hrvatska zastava na Kninskoj tvrđavi simbol je borbe za hrvatsku slobodu, teško stečenu i krvlju plaćenu. Operacija Oluja kruna je svih naših pobjeda, a dolazak pobjedničke Hrvatske vojske u kraljevski grad Knin znak je pobjede u Domovinskom ratu. Neka vam hrvatska zastava, pod kojom su se za svoju Hrvatsku borili i ginuli hrabri hrvatski branitelji, bude poticaj za srčanu borbu na predstojećem Svjetskom nogometnom prvenstvu. Hrvatska vojska s vama je u mislima i srcima. Domovini vjerni!” – zapisano je u poruci koju potpisuje potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević.

Svečanosti su nazočili i izaslanik predsjednice RH Tomislav Madžar, izaslanik predsjednika Vlade RH i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, zamjenik načelnika GS OSRH general pukovnik Drago Matanović, savjetnik načelnika GS OSRH za zdravstvo brigadni general Boris Zdilar, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić te gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić, kao i predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza predvođeni predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom, koji su tom prigodom uručili dresove Hrvatske nogometne reprezentacije generalima Šundovu i Matanoviću.

Također, u sklopu svečanosti u Vukovaru predstavnici HNS-a uručili su vrijednu donaciju hrvatskih reprezentativaca teško ozlijeđenom pripadniku Oružanih snaga RH, poručniku Josipu Milkoviću, koji je u Vukovar došao u pratnji roditelja. HNS-ov direktor natjecanja i infrastrukture Marijan Kustić izrazio je zadovoljstvo što su imali priliku pomoći mu i olakšati svakodnevni život, zahvalivši ministru Krstičeviću na inicijativi. Poručnik Milković zahvalio je svima koji su organizirali i proveli tu humanitarnu akciju, kao i svima koji su u njoj sudjelovali, te je ujedno Vatrenima zaželio dobar plasman na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

U prigodnom obraćanju načelnik GS OSRH general zbora Mirko Šundov pozdravio je okupljene u ime ministra Krstičevića i svih pripadnika Hrvatske vojske. “Svaki boravak u Vukovaru – gradu heroju za mene je velika čast i događaj pun emocija pa tako i večeras, kada slavimo uspjehe hrvatskog nogometa s posebnim pijetetom sjećamo se svih hrabrih branitelja Vukovara.” Čestitajući nagrađenim sportašima, zaključio je kako u svakoj od tih nagrada je znoj, trud i odricanje, istaknuvši kako upravo to povezuje život sportaša i profesionalnog vojnika. “Ali više od svega večeras nas povezuje još jedna vrlina hrvatskog čovjeka, a to je solidarnost. Hrvatski sportaši su nebrojeno puta pokazali veliko hrvatskog srce sudjelujući u humanitarnim akcijama za prikupljanje pomoći potrebitima. Tako je bilo i sada”, rekao je general Šundov, zahvalivši Hrvatskom nogometnom savezu i izborniku reprezentacije na organizaciji te hvalevrijedne akcije, kao i svima koji su u njoj sudjelovali.

Na iskazanoj potpori u ime HNS-a i reprezentacije zahvalili su predsjednik HNS-a Davor Šuker i izbornik Zlatko Dalić te najbolji hrvatski reprezentativac Luka Modrić. U sklopu Svečane večeri hrvatskog nogometa u Vukovaru su prvi put dodijeljeni trofeji Hrvatskog nogometnog saveza najboljima u više kategorija, a uoči svečanosti premijerno je prikazan film Hrvatske nogometne televizije “Generacija ’98.”

TEKST: S. P./MORH       FOTO: MORH

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn