PLESNI STUDIO MARINE MIHELČIĆ I GLAZBENA ŠKOLA POŽEGA – Zajedno u projektu "Glazbom i plesom kroz povijest" | Slavonski.hr

PLESNI STUDIO MARINE MIHELČIĆ I GLAZBENA ŠKOLA POŽEGA – Zajedno u projektu “Glazbom i plesom kroz povijest”

Datum objave: 04. 6. 2018. | Kategorija: Društvo

naslovna

POŽEGA – Plesni studio Marine Mihelčić i Glazbena škola Požega pripremili su, pod pokroviteljstvom Grada Požege i turističke zajednice Grada Požege predstavu pod nazivom “Glazbom i plesom kroz povijest”. Predstava će se održati 8. lipnja u 20,00 sati u Pješačkoj zoni (ispred zgrade Suda) u Požegi, najavili su na konferenciji za novinare gradonačelnik Darko Puljašić, ravnatelj Glazbene škole Požega Alen Kovačević i Marina Mihelčić.

“Pokazat ćemo plesom i glazbom da ovaj grad ima što ponuditi svojim građanima ali i gostima. Već dugo godina dogovaramo kako će početi surađivati sve institucije koje djeluju u Požegi i ovo je jedna od prvih hvalevrijednih akcija, nadam se ne i zadnja. Glazbena škola Požega predstavila nam se nedavno prekrasnim koncertom na Trgu sv. Terezije, a Plesni studio Marine Mihelčić poznat je po svom djelovanju, brojnosti djece i kvaliteti. Ovo je jedna zajednička ideja i pokušat ćemo kroz glazbu i ples proći bogatom poviješću ovog grada i nadam se kako će svi uživati,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

nn

Glazba i ples su povezani, a želja je povezati ih još više kroz zajednički projekt koji će pokazati Požežanima kako lijepo može izgledati kada glazbenici i plesači udruže snage, naglasila je Marina Mihelčić. “Naravno, bez podrške Grada ne možemo izaći van kako bi pokazali svima što smo pripremili. Nadam se kako će se pokazati da je ova suradnja nešto prekrasno, jer Glazbena škola i ravnatelj Kovačević pripremili su svoje mlade glazbenike, a mi naše najbolje plesače ne bili vas uveli glazbom i plesom kroz povijest. Naravno da u sat vremena nećemo moći ispričati sve, ali ćemo se potruditi da svi oni koji budu gledali, uz video zid, kroz glazbu, kroz ples osjete kako su ples i glazba putovali kroz povijest,” rekla je Mihelčić.

Kad se glazbenicima ponudi projekt koji u nazivu sadrži “kroz povijest” to se ne može odbiti, jer tu se glazba itekako može predstaviti na razne načine, rekao je ravnatelj Glazbene škole Alen Kovačević. “Od baroka, renesanse, preko klasike, do romantizma i moderne i filmske glazbe, kroz sve to ćemo proći u tih sat vremena. Program će biti dinamičan, nastupaju naši srednjoškolci uz svoje profesore. To su ponajbolji učenici, što solisti, što komorni sastavi. Ne ponavljamo se, znamo svi da je ovom koncertu prethodio naš koncert “Ispred Katedrale”, ali imamo puno kvalitetnih učenika koje rasporedimo na sijaset koncerata, a ovo će nam biti šesti koncert u zadnjih mjesec dana. Vjerujem kako će naša sve brojnija publika biti zadovoljna s nama te da će nas nastaviti podržavati,” zaključio je Kovačević.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn