PARK PRIRODE PAPUK – Turistički kontinentalni adut bilježi rekordnu posjećenost | Slavonski.hr

PARK PRIRODE PAPUK – Turistički kontinentalni adut bilježi rekordnu posjećenost

Datum objave: 06. 7. 2017. | Kategorija: Društvo

18839873_1886509901587713_7225166670728331194_o

VELIKA – Park prirode Papuk u prvoj polovici turističke godine bilježi rast od 34 posto više posjetitelja u odnosu na 2016. godinu.Od ove sezone turistička ponuda Parka prirode Papuk obogaćena je i s prvim kamp odmorištem u regiji koje je u dva mjeseca od otvorenja zabilježilo oko 50 dolazaka i 132 noćenja.

“Usporedbom statističkih podataka prethodnih godina, s 5164 posjetitelja u prvoj polovici 2017. godine, na tragu smo rekordne posjećenosti na kraju ove turističke godine. Naime, ukupan broj posjetitelja u čitavoj 2016. godini iznosio je 5685, dok je samo u prvoj polovici ove godine Park prirode Papuk posjetilo 5164 posjetitelja,” naglasio je ravnatelj Parka prirode Alen Jurenac.

Najjači turistički adut parka, Park šuma Jankovac i ove godine privlači najveći broj posjetitelja od kojih je najveći udio domaćih gostiju i većinom se radi o školskim ekskurzijama. ” Izuzetno smo zadovoljni svim pozitivnim pokazateljima, ali i ovolikim značajnim povećanjem broja posjetitelja, no moram naglasiti kako ovi rezultati uključuju samo organizirane grupe, odnosno posjetitelje koji su platili ulaznicu u Park,  dok je ukupan broj posjetitelja Parka prirode Papuk višestruko veći. Vjerujem kako je povećanju broja posjetitelja doprinijelo i potpisivanje sporazuma o suradnji s osnivačima osnovnih i srednjih škola u Požeško-slavonskoj i Virovitičko podravskoj županiji, a u narednom razdoblju planiramo sličnu suradnju ponuditi i školama iz svih pet slavonskih županija kako bi i ti učenici po prihvatljivijim uvjetima uživali u ljepotama Papuka,”dodao je Jurenac.

1

Od ove sezone turistička ponuda Parka prirode Papuk obogaćena je s prvim kamp odmorištem u regiji koje je u dva mjeseca od otvorenja zabilježilo oko 50 dolazaka i 132 noćenja. Struktura gostiju kampa ide u korist stranih gostiju i to gosti iz Austrije, Njemačke, Švicarske, Slovenije, Poljske i Bosne i Hercegovine. Park prirode Papuk ove je godine postao punoljetan, a prošlo je i 10 godina otkako je Papuk postao prvi geopark u Hrvatskoj.  “Zahvaljujući činjenici da je Papuk prvi hrvatski Geopark i da je od prošle godine dio UNESCOve svjetske mreže geoparkova zasigurno i zbog toga privlači sve veći broj gostiju. U razdoblju koje nam slijedi planiramo značajno poboljšati posjetiteljsku infrastrukturu ponajprije Geo info centrom u Voćinu i Kućom Panonskog mora u Velikoj te na taj način privući veći broj posjetitelja koji bi zahvaljujući novim sadržajima produžili svoj boravak u Parku.”rekao je Goran Radonić stručni voditelj Parka prirode Papuk.

TEKST: S. P.   FOTO: Park prirode Papuk

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn