PARK PRIRODE PAPUK – Asfaltirano je već više do dva kilometra ceste prema turističkom biseru Jankovcu | Slavonski.hr

PARK PRIRODE PAPUK – Asfaltirano je već više do dva kilometra ceste prema turističkom biseru Jankovcu

Datum objave: 27. 9. 2018. | Kategorija: Društvo

JANKOVAC – Među 20 najznačajnijih Eu projekata nalazi se i Park prirode Papuk s EU projektom Geopriče UNESCO Geoparka. U sklopu ovog projekta je i rekonstrukcija ceste Slatinski Drenovac – Jankovac, pri čemu je već više do dva kilometra te dionice prekrio asfalt.

U sklopu projekta Geopriče planirana je izgradnja „Geo-info centar Voćin“, oprememanje dvorana u Kući panonskog mora u Velikoj, gradnja adrenalinskog parka u Dubokoj, šest vidikovaca diljem parka, ali i rekonstrukcija ceste koja je od iznimnog značenja za daljnji razvoj ove turističke priče. Vrijednost radova rekonstrukcije dionice ceste od Slatinskog Drenovca preko Jankovca do granice Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije iznosi 19.312.466,25 kuna. Park prirode Papuk kao prijavitelj projekta u partnerstvu je sa Županijskom upravom za ceste Virovitičko-podravske županije. To je do sada najveći projektni prijedlog odobren u ovom dijelu Hrvatske. Studiju izvodljivosti i prijavnu dokumentaciju izradila je VIDRA agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Radove na cesti prema Jankovcu, obišao je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz svoje zamjenike Marija Klementa i Darka Žužaka, načelnika Općine Čačinci Mirka Mališa i njegovog zamjenika, ujedno ravnatelja Parka prirode Papuk, Alena Jurenca, te ravnatelja Županijske uprave za ceste VPŽ Brune Perkeca. “Asfaltiranjem ove ceste, značajno će se povećati broj dolazaka turista i na Jankovac, u sam Park prirode Papuk, ali i cijelu Virovitičko-podravsku te Požeško-slavonsku županiju, jer će turističke destinacije na ovom području biti puno dostupnije. Ovim projektom doprinijet će se razvoju ovog dijela Hrvatske i Virovitičko-podravske županije,” naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Ova godina je rekordna po posjećenosti turista Parku prirode Papuk. Primjerice Jankovac je u prvih osam mjeseci vidjelo 25.000 posjetitelja, a samo usporedbe radi u cijeloj 2017. bilo ih je 7.000. Upravo ta asfaltirana cesta, olakšat će put prema Jankovcu, ali i na Papuk. Do zime će asfalt biti postavljen, a Jankovac i Papuk bitno dostupniji nego je to bilo do sada.

IZVOR: vpz.hr

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn