OSNIVAČKA SKUPŠTINA – Udruga zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije | Slavonski.hr


OSNIVAČKA SKUPŠTINA – Udruga zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije

Datum objave: 15. 5. 2014. | Kategorija: Društvo

slik 1

POŽEGA -  Održana je osnivačka skupština Udruge zavičajnih pisaca i slikara Požeško – slavonske županije u Gradskoj knjižici i čitaonici Požega. Inicijator osnivanja udruge je Zajednica kulturnih udruga Požeško-slavonske županije. Za predsjednika udruge izabran je pisac Mato Mikić, a za dopredsjednicu slikarica Rajka Radoš. Udruga za sada broji dvadesetak članova.

“Naša udruga će okupljati zavičajne pisce i slikare, tako da se nadam da ćemo biti aktivno društvo i ostaviti trag. Udruga će pružiti pomoć početnicima u pisanju i slikanju da se lakše afirmiraju i izađu u javnost i samim tim dobiju potrebne informacije i sve ono što je bitno. Pozivam sve ljubitelje pisanja i slikarstva da nam se pridruže. Naše aktivnosti biti će vezane za promicanje zavičajnih knjiga, promocije slika, te  nastupe na kulturnim manifestacijama,” rekao Mato Mikić, pisac iz Pleternice.

slik 2

“Slikarstvom se bavim već 15 godina. Samouka sam, malo nadarenosti je potrebno i volje i rada. Od slikarstva se ne može živjeti ali pruža veliku radost. Uvjerena sam kako će nam ova udruga puno pomoći, okupit ćemo slikare,  organizirati različite akcije  te se bolje predstaviti požeškoj javnosti,” rekla je Rajka Radoš, slikarica iz Jakšića.

TEKST: Tomislav Milanović    FOTO: Tomislav Milanović

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn