OŠ DOBRIŠA CESARIĆ U POŽEGI – Projektom "Cesarić u Cesariću" odaju počast velikom pjesniku | Slavonski.hr

OŠ DOBRIŠA CESARIĆ U POŽEGI – Projektom “Cesarić u Cesariću” odaju počast velikom pjesniku

Datum objave: 10. 1. 2018. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA – Već 13. godinu zaredom svoj školski projekt “Cesarić u Cesariću” učenici i nastavnici OŠ Dobriša Cesarić započinju na dan pjesnikova rođenja, polaganjem vijenca na Cesarićevu rodnu kuću u Požegi.

U požeškoj školi koja nosi pjesnikovo ime provode projekt”Cesarić u Cesariću” kojim kroz različite dramske, literarne i druge radionice te kroz nastavne i izvannastavne aktivnosti žele svoje učenike upoznati s likom i djelom Dobriše Cesarića. “Slijedi niz aktivnosti u našoj školi, a ove godine želimo povezati likovno stvaralaštvo s poezijom u suradnji s udrugom “PožArt” pri čemu će učenici svoj doživljaj poezije pokušati prenijeti i na slikarsko platno. Izložba tih likovnih radova bit će organizirana 26. siječnja u prostorijama škole, a istovremeno promovirat ćemo zbirku literarnih i likovnih radova,” najavila je ravnateljica škole Zvjezdana Krip.

IMG_8117 IMG_8122

Cesarićevu poeziju Cesarići će proučavati i kroz ostale izvannastavne aktivnosti, a održat će se i susreti s poznatim književnicima i pjesnicima. U svečanoj prigodi učenike i nastavnike u ime Grada i gradonačelnika Darka Puljašića pozdravio je gradonačelnikov zamjenik Ferdinand Troha koji je istaknuo zadovoljstvo što škola s takvim ponosom i entuzijazmom nosi ime velikog pjesnika koji im je nadahnuće za ove i sve druge kvalitetne obrazovne i kulturne aktivnosti.

TEKST: S. P.      FOTO: Slavonski.hr

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn