OŠ ANTUNA KANIŽLIĆA POŽEGA – Mladi Kanižlićevci položili međunarodni ispit iz njemačkog jezika | Slavonski.hr

OŠ ANTUNA KANIŽLIĆA POŽEGA – Mladi Kanižlićevci položili međunarodni ispit iz njemačkog jezika

Datum objave: 05. 7. 2018. | Kategorija: Društvo

DSC_0114

POŽEGA – Učenici  požeške Osnovne škole Antuna Kanižlića izborne nastave Njemačkoga jezika položili A1 razinu u znanju njemačkoga jezika te stekli međunarodni  Goethe-Zertifikat „Fit in Deutsch 1“

Goethe-Zertifikat A1 „ Fit in Deutsch 1“ je međunarodni ispit iz njemačkoga jezika za djecu i mlade u dobi od 10 do 16 godina. On potvrđuje elementarna jezična znanja koja odgovaraju prvom stupnju (A1) na šesterostupanjskoj skali kompetencija Zajedničkog europskog referentnog okvira za jezike (ZEROJ).  Certifikati Goethe-Instituta poznati su u cijelom svijetu.  Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za odgoj i obrazovanje odobrili su provedbu ovog ispita Goethe-Instituta u hrvatskim osnovnim školama.  Učenici Kanižlićeve škole od 5. do 8. razreda htjeli su poboljšati i provjeriti svoje znanje njemačkoga jezika te su se odlučili polagati ispit za ovaj certifikat.

DSC_0101

Nakon što su učenici izborne nastave Njemačkoga jezika pokazali interes za pojačanim učenjem njemačkoga jezika i roditelji dali suglasnost, 18. studenoga 2017. Nastavnica Jasminka Hajpek započela je s učenicima pojačano učenje njemačkoga jezika. “Budući da je 49 učenika pokazalo interes, radili smo subotama u dvije skupine, svaka po dva dvosata. Na tim dodatnim satima razvijala  sam kod učenika jezične vještine razumijevanja slušanjem, čitanjem, pisanjem te govorenjem,” kaže nastavnica Hajpek.

U školu su došle predstavnice Goethe-Instituta Zagreb koje su testirale pisane i govorne vještine učenika. Pisani dio ispita  u kojemu su se provjeravale jezične vještine razumijevanja slušanjem, čitanjem i pisanjem trajao je sat vremena, a potom je uslijedio i zahtjevniji, usmeni dio ispita koji uključuje razumijevanje slušanjem.Svih 49 učenika položilo je i steklo međunarodni certifikat A1 razine u znanju njemačkoga jezika.

TEKST: S. P.     FOTO: OŠ A. Kanižlića

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn