OPTUŽNICA ZBOG OBITELJSKOG NASILJA – Protiv požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića podignuta optužnica | Slavonski.hr

OPTUŽNICA ZBOG OBITELJSKOG NASILJA – Protiv požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića podignuta optužnica

Datum objave: 04. 1. 2018. | Kategorija: Društvo

nn26

POŽEGA – Protiv požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića podignuta je optužnica zbog obiteljskog nasilja, odnosno zbog počinjenja kaznenog djela nasilja u obitelji i kaznenog djela tjelesne ozljede. Iz vrha HDZ-a se doznaje kako Tomašević treba podnijeti ostavku na mjesto župana što je na tragu zaključka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke od prije dva tjedna, a najavljuje se i pokretanje postupka za isključenje Tomaševića iz stranke o čemu treba odlučiti Visoki sud časti.

Protiv požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića požeško Općinsko državno odvjetništvo je 29. prosinca 2017. podiglo pred nadležnim sudom optužnicu, objavio je jučer DORH. Optužnica je podignuta zbog obiteljskog nasilja, odnosno zbog počinjenja kaznenog djela nasilja u obitelji i kaznenog djela tjelesne ozljede. Okrivljeniku se stavlja na teret da je od listopada 2015. godine do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući, u nakani da omalovaži svoju suprugu, učestalo joj govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom istovremeno ju rukama hvatao za vrat i pljuskao čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva. Tereti ga se i da ju je 2. listopada 2017., u nakani da ju tjelesno ozlijedi, udarao rukama po glavi, hvatajući je za vrat i nadlaktice te rukama i nogom snažno odgurnuo pri čemu je oštećenica zadobila tjelesnu ozljedu, navodi DORH u priopćenju.

Nakon podizanja DORH-ove optužnice zbog nasilja u obitelji i ozljede, Tomašević treba podnijeti ostavku na mjesto župana što je na tragu zaključka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke od prije dva tjedna, doznaje se iz vrha HDZ-a. U HDZ-u se uz to najavljuje i pokretanje postupka za isključenje Tomaševića iz stranke o čemu treba odlučiti Visoki sud časti.

TEKST: S.P.    FOTO: S.P.

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn