OPĆINA JAKŠIĆ -Tradicionalni prijem za bebe i njihove roditelje | Slavonski.hr

OPĆINA JAKŠIĆ -Tradicionalni prijem za bebe i njihove roditelje

Datum objave: 07. 12. 2018. | Kategorija: Društvo

JAKŠIĆ – Načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević priredio je danas tradicionalni prijem za najmlađe sugrađane i njihove roditelje. U Općinskoj vijećnici bile su 22 bebe kojima su uručeni i novčani darovi osigurani iz općinskog proračuna.

Općina Jakšić za svako prvo dijete u obitelji osigurava iznos od 1000 kuna, 1. 500 kuna za drugo, 2.000 za treće, 3.000 za četvrto, te za svako sljedeće dijete u obitelji po tisuću kuna više. Takva čestitka roditelje novorođenih beba očekuje i sljedeće godine, za što su sredstva predviđena u proračunu, a briga za male sugrađane tu ne prestaje, naglasio je načelnik Ivica Kovačević. Kako su kapaciteti jakšićkog vrtića već popunjeni, načelnik je ovom prigodom najavio nove ativnosti vezane uz dogradnju vrtića. Već sljedeće godine nastojat će ishoditi građevinsku dozvolu te aplicirati na EU projekt.

„Kada smo kretali u izgradnju vrtića bojali smo se da neće biti dovoljno djece, no pokazalo se na svu sreću da nismo bili u pravu. Sada su popunjene i jasličke i vrtićke skupine i sretni smo zbog toga,“ rekao je Kovačević. Općina Jakšić može se pohvaliti i kako je jedna od rijetkih u Hrvatskoj s pozitivnim trendom – broj novorođenih svake godine nadmaši broj umrlih stanovnika.

TEKST: S. Pok              FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn