OTKRIJTE ADVENT U NAŠICAMA – Paljenjem prve adventske svijeće Našičani najavili sadržajno bogat prosinac u gradu | Slavonski.hr

OTKRIJTE ADVENT U NAŠICAMA – Paljenjem prve adventske svijeće Našičani najavili sadržajno bogat prosinac u gradu

Datum objave: 02. 12. 2018. | Kategorija: Susreti

NAŠICE- Program adventa službeno je počeo u subotu, 1.prosinca, paljenjem prve adventske svijeće u organizaciji Udruge DarNa, a uz bogatu gastronomsku ponudu koja vas svakoga dana očekuje na Trgu dr.Franje Tuđmana, tu su i raznoliki kreativni sadržaji za svakoga.

O dobrom adventskom raspoloženju i blagdanskoj atmosferi u gradu, u Našicama će, u dane prosinca, kao i ranijih godina, brinuti brojne gradske udruge, organizacije, kulturno umjetnička društva, lokalni proizvođači, obrtnici, volonteri i ljudi velikog srca. Advent je službeno počeo prvog dana prosinca – pobrinuli su se za to, tradicionalno, paljenjem prve adventske svijeće na trgu dr.FranjeTuđmana, u društvu brojnih sugrađana i prvog čovjeka grada, gradonačelnika Josipa Miletića, članovi Udruge za kulturu življenja DarNa, uz glazbenu pomoć članica crkvenog zbora Brezice iz Brezika.

Sadržajno bogat program koji Našičane tijekom cijeloga prosinca očekuje na više lokacija, nastavljen je u grijanom šatoru na središnjem gradskom trgu, uz stolove prepune blagdanskih delicija. Bogatu i zanimljivu gastro ponudu i etnološku izložbu, gostima su ponudili članovi Udruge Zagoraca Kaj iz Našica, a regionalne specijalitete prezentirali fokloraši KUD-a Zagorci iz Beljevine. Svoje su proizvode predstavili i članovi Učeničke zadruge „Isidora“ srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice , brojni lokalni OPG-i, Udruga žena Lila, udruga starih šporotva Slavonac, KUD Jasen iz Šaptinovaca, dok su za zabavni program bili zaduženi članovi HKD-a Izvor Donja Motičina i grupa Peti as.

Uz adventske kućice u kojima ćete svakodnevno moći „omastiti brk“ ukusnim palačinkama, fritulama, giricama i lepinjama, dječji kutak namijenjen najmlađima, prosinac u Našicama ponudit će i kazališne predstave, humanitarne akcije, druženja sa Svetim Nikolom, koncerte, a onda, posljednjeg dana mjeseca i zajednički doček Nove godine. Želite li osjetiti istinski ugođaj blagdana, navratite na Advent u Našicama.

TEKST: I. Ć.       FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn