ODGOĐENO ZBOG VREMENSKIH UVJETA – Program obilježavanja obljetnica Dragutina Lermana u Požegi odgođen je do daljnjega! | Slavonski.hr

ODGOĐENO ZBOG VREMENSKIH UVJETA – Program obilježavanja obljetnica Dragutina Lermana u Požegi odgođen je do daljnjega!

Datum objave: 08. 6. 2018. | Kategorija: Društvo

nasnn

POŽEGA – Program koji je za 8. lipnja pripremio Gradski muzej Požega pod pokroviteljstvom Grada Požege u povodu visokih obljetnica Dragutina Lermana, u sklopu kojeg je predviđeno i svečano otkrivanje brončanog reljefa na rodnoj kući u Lermanovoj ulici u Požegi, zbog vremenskih uvjeta odgađa se do daljnjega. Novi datum zbivanja bit će pravovremeno objavljen.

Gradski muzej Požega pod pokroviteljstvom Grada Požege pripremio je program svečanog obilježavanja 155. obljetnice rođenja i 100. obljetnice smrti Dragutina Lermana , čije je održavanje planirano 8. lipnja od 21,00 sati odgodila jaka kiša. Podsjetimo, uz prezentaciju projekta snimanja dokumentarnog filma o Lermanu, na njegovoj kući u ulici koja nosi njegovo ime postavljen je spomen reljef, portret Dragutina Lermana akademske kiparice Tatjane Kostanjević koji je trebao biti svečano otkriven. No kako je cijeli program na otvorenom – vremenski uvjeti poremetili su planove organizatorima. Nadamo se skorom, novom datumu održavanja.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok/GMP

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn