OD PREVLAKE DO VUKOVARA – Karavana sjećanja u Požegi | Slavonski.hr

OD PREVLAKE DO VUKOVARA – Karavana sjećanja u Požegi

Datum objave: 16. 11. 2017. | Kategorija: Društvo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA – Pod poznatim geslom “Zajedno u ratu, zajedno u miru” moto karavana koju čine motociklisti i 300 motora iz cijele Hrvatske večeras je stigla u Požegu. Na svom tradicionalnom putovanju koje je počelo u Smokvici na Korčuli, preko Prevlake do Vukovara, deseti, jubilarni put odat će počast žrtvama grada heroja u Domovinskom ratu.

S domaćinima, moto klubom Independent i požeškim gradonačelnikom Darkom Puljašićem sudionici karavane  na Trgu 123. brigade zapalili su svijeće kod spomen – obilježja poginulim braniteljima. “čast i zadovoljstvo je pozdraviti u ime Grada Požege i svih sugrađana desetu jubilarnu karavanu koja kao živi simbol sjećanja ide od Prevlake prema Vukovaru, uistinu tu je cijela Hrvatska. Posebna je to žrtva ovih hrabrih ljudi jer vrijeme i uvjeti na cesti nisu naklonjeni takvom pothvatu, stoga čestitam svim sudionicima karavane i vidimo se u subotu u Vukovaru,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deseta karavana u popudbini ima još snažnije emocije no prethodnih godina, kaže Đani Radovanović iz MK Korčule.”Ovo nije samo dužnost, drago nam je da je toliko dugo potrajalo, da živi s nama i baš zato što je deseta, vlažna, kišovita, snježna, ove nas je godine najviše, najbrojniji smo. To samo pokazuje da ima onih koji će čuvati uspomenu na naše branitelje koji su temelj ove države,” rekao je Đani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U Požegu je stiglo 300-tinjak motora, ali očekuju kako će im se do Vukovara pridružiti veliki broj te će, kako je rekao Đani, napraviti jednu “impozantnu tisućicu”. Nakon slavonske večere i odmora u Požegi, kreću dalje do svog cilja. Sretan put!

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn