OD MONT BLANCA DO NAŠIČKIH PLANINARSKIH STAZA – Članovi PD "Krndija" Našice predstavili se srednjoškolcima | Slavonski.hr

OD MONT BLANCA DO NAŠIČKIH PLANINARSKIH STAZA – Članovi PD „Krndija“ Našice predstavili se srednjoškolcima

Datum objave: 25. 10. 2018. | Kategorija: Susreti

NAŠICE – Članovi planinarskog društva “Krndija” Našice svoje su aktivnosti predstavili srednjoškolcima s ciljem poticanja uključivanja mladih u njihovo društvo.

Našičko planinarsko društvo “Krndija” prošle je godine proslavilo 55 godina postojanja i 95 godina organiziranog planinarstva u Našicama. Društvo je izuzetno ponosno na tri planinarske staze koje su utemeljili: Našički planinarski put (NPP), Tragom prvog izleta našičkih planinara (TPI) i Našička geološka staza (NGS). Trenutno broje 104 člana, i redovno organiziraju jednodnevne i višednevne izlete. Želeći se predstaviti i na najbolji način najaviti obilježavanje Planinarskog tjedna u mjesecu studenom, našički su planinari organizirali zanimljivo informativno predavanje za učenike obje smjene srednje šlole Isidora Kršnjavog.

Predavanje su održali predsjednik i dopredsjednik društva- Hrvoje Tržić i Franjo Matasić, planinari iza kojih je ovogodišnje osvajanje drugog najvišeg vrha u Europi -Mont Blanc-a. “Predavanje smo održali s ciljem predstavljanja planinarstva kao dobrog i kvalitetnog načina života, kroz veliki broj fotografija i video priloga s izleta koje organiziramo vrlo često. Trenutno, cilj nam je okupiti što veći broj mladih , prije svega, srednjoškolaca, zbog čega i ovo predavanje.” istaknuo je predsjednik Hrvoje Tržić.

S već spomenutom, velikom ekspedicijom na Mont Blanc, članovi društva sugrađane će upoznati u okviru Planinarskog tjedna, krz još jedno atraktivno predavanje. “Prošle godine počeli smo „osvajati“ vrhove više od 4000 m, i Mont Blanca, najviša točka Alpa, kruna je našeg napornog rada. Naučeno na tom putu, ostat će nam trajno životno iskustvo, prije svega lekcija da se za boravak na snijegu treba dobro obući.” našalio se podpredsjednik Planinarskog društva Krndija, Franjo Matasić.

Predavanje su posjetili brojni srednjoškolci, potencijalni budući članovi društva, a aktivni našički planinari, sve ostale zainteresirane za ovaj vid rekreacije i druženja, pozivaju na sastanke četvrtkom u Dorinom paviljonu.

TEKST: I. Ćosić      FOTO: I. Ćosić

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn