OCEAN ZNANJA U PAKRACU – Različite kulture i zemlje predstavit će se kroz radove mladih umjetnika | Slavonski.hr

OCEAN ZNANJA U PAKRACU – Različite kulture i zemlje predstavit će se kroz radove mladih umjetnika

Datum objave: 02. 5. 2018. | Kategorija: Društvo

31791236_1782562868470216_2768003072473956352_n

PAKRAC – Udruga Ocean Znanja u Republici Hrvatskoj, 5. svibnja  u Pakracu organizira događanje pod nazivom “PAMELA does Art” u sklopu Erasmus+ projekta “Pamela goes Europe!” PAMELA je akronim za: Poetry And Music Equals Legendary Art, pokret koji okuplja mlade umjetnike iz različitih zemalja koji žele pokazati kako umjetnost može promijeniti način na koji gledamo svijet.

“Pamela goes Europe!” projekt je  neprofitne udruge Ocean Znanja u Republici Hrvatskoj koji je nastao kao internacionalna inačica uspješnog lokalnog projekta PAMELA (Poetry and Music Equals Legendary Art). Ideja je rođena iz želje da se mladi umjetnici povežu kroz sintezu poezije, glazbene i likovne umjetnosti te je na taj došlo je do sasvim nove umjetničke forme koja je otkrila mogućnosti ispreplitanja umjetnosti kroz multimedijalne nastupe.

Projekt „Pamela goes Europe!“ održava se od 27.04. do 06.05. u Omanovcu, a bavi se problemom društvene nejednakosti i na koje načine ona utječe na mlade u Europi te im daje priliku da ju prikažu kroz umjetnost sudjelujući pri tome u stvaranju društveno angažirane umjetnosti. Rezultate njihovog rada možete doći pogledati na završnom događanju 05.05. u 15:30 na adresi Trg Ivana Pavla II, 10 u Cinema Caffe Pakrac.

Očekuju vas radovi umjetnika, pjesnika, glazbenika, slikara, fotografa i snimatelja iz različitih kultura i zemalja. Oni zajedno čine jedinstveni spoj glazbe i poezije koja uz vizualnu umjetnost dobiva novu dimenziju. Projekt je financirala Agencija za mobilnost i programe EU u okviru Erasmus+ programa. Ulaz je besplatan!

TEKST: S. P.      FOTO: PAMELA

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn