OBRTNIČKA ŠKOLA POŽEGA – "Iskroji svoj tekSTIL", promocija zanimanja modni tehničar i krojač | Slavonski.hr

OBRTNIČKA ŠKOLA POŽEGA – “Iskroji svoj tekSTIL”, promocija zanimanja modni tehničar i krojač

Datum objave: 09. 6. 2018. | Kategorija: Društvo

naslovna

POŽEGA – Obrtnička škola Požega u Malom salonu Gradskog muzeja od 4 do 8. lipnja održavala je kreativne radionice i izložbe modnih tehničara i krojača. Završnica je modna revija održana u Pješačkoj zoni u Požegi na kojoj su članice školske manekenske grupe predstavile tri modne kolekcije izrađene u ovoj školskoj godini.

Znatiželjnim šetačima predstavljeni su odjevni komadi i kolekcije koje su svoju izvrsnost dokazali na prestižnom nacionalnom natjecanju. Predstavljena je tako kolekcija pod nazivom Karolinina čipka s osebujnim kukičanim elementima i vrlo elegantnom crnom bojom, potom kolekcija koja je autorsko djelo učenice Katarine Ganić s kojom je ona osvojila 1. mjesto na Državnom natjecanju “Dani odjeće, obuće i kožne galanterije” u disciplini Modna kolekcija krojača, te kolekcija Valentine Jekić koja je osvojila 1. mjesto u disciplini Modni tehničar. No, to nisu jedine nagrade vrijednih učenica Obrtničke škole – uz dvije medalje zlatnog sjaja, treću medalju je osvojila učenica Irena Kršulj u disciplini Izrada odjeće.

mali 1 nn

Svi modeli su unikatni, rezultat su timskog rada, a predstavljaju krunu znanja i vještina koje krojači i modni tehničari stječu u svom školovanju, zahvaljujući ponajprije svojim kvalitetnim mentorima i profesorima.

TEKST: S.P.      FOTO: S.P.

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn