OBILJEŽENA OBLJETNICA SMRTI STJEPANA RADIĆA – Radićevština je svevremenska | Slavonski.hr

OBILJEŽENA OBLJETNICA SMRTI STJEPANA RADIĆA – Radićevština je svevremenska

Datum objave: 09. 8. 2019. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Županijska organizacija Hrvatske seljačke stranke Brodsko-posavske županije 8.kolovoza obilježila je obljetnicu smrti Stjepana Radića koji je na taj dan prije 91 godinu preminuo od posljedica ranjavanja u beogradskoj skupštini. Izaslanstvo županijske organizacije HSS-a predvodio je zamjenik predsjednika Stranke i predsjednik ŽO HSS-a Davor Vlaović u pratnji potpredsjednika Klare Šćuka, Ivana Šmita, Petra Lovinčića i tajnika Antuna Pavetića.

Radića se pamti kao političara koji je narodnim politikama ujedinio Hrvate, radnike, gospodu i hrvatsku inteligenciju. Temelj radićevštine je pravda za sve građane zasnovana na socijalnom gospodarstvu i nacionalnoj pripadnosti.

Izaslanstvo županijske organizacije HSS-a predvodio je zamjenik predsjednika Stranke i predsjednik ŽO HSS-a Davor Vlaović u pratnji potpredsjednika Klare Šćuka, Ivana Šmita, Petra Lovinčića i tajnika Antuna Pavetića. Obraćajući se prisutnima Vlaović je tom prilikom kazao.
“Danas smo, ako zanemarimo tehnološki napredak, gotovo na istom mjestu na kojem smo bili početkom dvadesetog stoljeća. Hrvatska je gospodarski opustošena što rezultanta politike stvaranja 200 bogatih hrvatskih obitelji. Ta politika je glavni uzrok korupcije i gospodarskog kriminala koji se danas događa. Hrvatska zbog provođenja takve politike sve je manje republika , a sve više liči na kraljevinu u kojoj vlada dinastija HDZ-ovih obitelji kojima se stalno iz početka daju gospodarski resursi s kojima ne znaju upravljati osim pretakati na osobne bankovne račune,”

“Drugi veliki problem identičan onomu s početka prošlog stoljeća je centralizacija. Centralizacija državnih financija i usmjeravanje u projekte HDZ-ovih tajkuna dok nam iz Hrvatske istodobno odlaze najobrazovaniji: liječnici, informatičari, znanstvenici jer ih hrvatske vlasti zanemaruju. Ponekad se čini kao se vladajući boje jakih regija i onih koji znaju razmišljati, tu tezu potkrepljujem pričom o Sveučilištu Slavonski Brod. Sredstva u Državnom proračunu su planirana još u prosincu 2018 kada se donosio proračun. Po tom pitanju ništa nije učinjeno, prošli su upisi i sada ćemo opet čekati novu akademsku godinu. Očito se vladajući boje jake Slavonije koju bi mogli voditi Slavonci i vratiti joj gospodarski značaj koji je imala sve do Domovinskog rata i centralizacije na hrvatski način koja je potom uslijedila. Naš, HSS-ov cilj je Hrvatsku decentralizirati i vratiti Hrvatima na upravljanje,” zaključio je Vlaović.

Radićevština, socijalna pravednost i jako nacionalno gospodarstvo jedine su politike koje ponovo mogu ujediniti razjedinjene Hrvate, rečeno je prilikom obilježavanja 91.godišnjice smrti Stjepana Radića.

IZVOR: HSS BPŽ

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn